
Antep yemekleri başlı başına geniş bir kültürdür. google'a Antep kelimesini yazdığınızda %99 yemek içerikli siteler çıkar. Kebap, Antep'te olduğu kadar hiç bir memlekette menüye bu kadar sık girmemiştir. Pazar günleri kebap fix menüdür. Her balkonda mangal yada barbekü kendine ayrılan yerinde hazırol şekilde beklemektedir. Tavuk kebaptan sayılmamaktadır tatmin edicide bulunmaz. Şiş kebap, patlıcan kebabı, soğan kebabı revaçtadır. (%100 Koyun eti kullanılmalıdır)

Hemen her türlü yemeğe et girmelidir, yoğurtlu yemekler dahil. Sebze yemekleri etsiz pişirilmez pişirilirse yenmez. Kendi tabirleriyle dışarılıların yemekleri ise hiç yenmez. (dışarılı; antepin hariçindeki diğer memleketler uzaylılar dahil :) Yemek yapmak bir şölendir hele birde davetlerde, bayramlarda, özel günlerde.

İnce bulgurdan yapılan yoğurularak yapılan bir sürü kısır türü vardır. Buna köfte denilir ve acı ve salça sevenler için çok lezzetli bir yiyecek türüdür.
Yemek çeşitleri hem zengindir hem lezzetlidir ama önce alışma süreci geçirmeniz gerekir çünki damak lezzeti çok farklıdır. (aşırı ekşi, arşırı acı, aşırı salçalı, aşırı yağlı)
Dolma neredeyse gün aşırı ve bir kazan yapılan milli bir yemek haline gelmiştir. Helede kuruluklardan yapılan dolmalar çok lezzetlidir. Antep dolması yemeyenler bence çok şey kaybediyorlar.
Yemeklerin bir kaç tanesinden bahsedebildim aksi halde sayfalar sürebilirdi.
5 yorum:
Yanlis zamanda okudum bu yaziyi, Tokyo'da ac kalmis biri olarak suanda Antep'de olmak istiyoruuuum:)
Desenize Tokyo insanlarının neden çelimsiz olduğunu bir kez daha anladık. Aç aç dolaşıyorlar:) tabi bir Türk için bu kabus olmalı. üzüldüm şimdi sevgili Nalan, bir türk lokantası yokmudur oralarda dersin?
"Et giren yere dert girmez".Buda bir antep lafıymış bende yeni öğrendim.Burada senin yazıları usta ile okuyoruz.Banada bu lafı o öğretti.
Aahap merak ettim neredesin ve usta dediğin kişi ne ustası?
Ustana sorarmısın bir dirhem et bin ayıp örter Antep atasözümüdür? :))))
merHaba : )
şu "yuvalama"yı yiyemedim ya haLa içimde kaldı : )
Yorum Gönder