7 Kasım 2007 Çarşamba

YENİ BİR İŞ

Sevgili arkadaşım Mine ninde artık son ver bu işsizliğe feryadıyla biraz kıpırtılar oluştu içimde. Bir kişi daha omuzlarımdan tutup sarsarsa bir iyice, işte o zaman taşlar biraz daha yerine oturacak. En azından ucundan kıyısından kariyer net e ve yenibir iş.com a bakmaya başladım.
Aksi halde ev ziyaretlerine katılmaktan neredeyse boncuklu işlemeli kıyafetlere bürünmeme ramak kaldı ben dahi korkar oldum kendimden. Vitrinlerde daha ışıltılı kıyafetlere takılır oldu gözlerim. Bunun ötesi ev gezmelerine yanımda çizme de götürürsem artık kimse beni yolumdan döndüremez Allah korusun :) Şu son bir yılda yediğim pasta börek çörek mamüllerini hayatımın son on yılında toplasam yememişimdir abartısız. Ne yapmaya vakit, nede yemeye vakit bulamazken yan gelip yatmaya bile bol bol vakit buluyorum artık. Tabi bunların bir sorumlusu da şöförlüğünü yaptığım ve otobüslerde ziyan olmasını istemediğim annem :) Yine de eyvallahı yoktur sağolsun. Ortamı koklar ve bana; ben şurdan biner giderim der.
İyi blöf ama sökmez bana.


Herne ise tenbellikten bahsederken okuduğum kitaptan bir bölüm iyi denk geldi ve bana ithaf ediliyordu sanki şöyleki;
" insanoğlu çok ilginç ve şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Dünya üzerindeki canlılar içinde, her ne kadar zorluklarla ve tehlikelerle dolu olursa olsun yaşadığı ortama en kısa zamanda ve kolayca uyum sağlama özelliğine sahiptir. Coğrafya farklılığı, iklim farklılığı, bölge farklılığı gibi daha sıralanabilecek pek çok farklığa rağmen, yeryüzünün hemen her yerinde insan unsuru yaşayabilmektedir. Bu özelilik insanın dışındaki hiçbir canlı için geçerli değildir.
Örneğin çok çalışmaya, koşuşturmaya ve zorluklarla mücadele etmeye alışkın birisi, rahat ve kolay şartlara kolayca alışabilir, kendini kaptırabilir.
Tembellik ve tenperverlik, yani rahata düşkünlük, hayatımızın her ne bölümünde olursa olsun, mayınlı bir tarlayı andırır. Başınıza gelecek tehlikenin boyutunu bilemezsiniz. Tedbirli ve temkinli olunmadığı takdirde en dehşetli gailelerden birisi her an kapınızı çalabilir."

Anladığım kadarıyla tehlike çanları çoktan çalmaya başladı tepemde :)

Bugün tel görüşmesi yaptığım şehir dışından bir arkadaşımla sohbet ederken iş konusundaki projelerimizin aynı olduğunu öğrendik. Şehir konusunda mutabık kalamasakta mutabakatı yeniden düşünmek kaydıyla bir başka zamana attık. Ortaklık yapacak kişinin sağlam olması esastır arkadaşımda bir o kadar sağlamdır. Gönül isterdi fakat zaman neyi gösterir bilinmez. Hayırlısı kelimeside olmasa sonuç nasıl telaffuz edilirdi, boşluklar ne ile doldurulurdu bilmiyorum. Hayırlısı Allah tan :)
Bide şu var "vermezse Halık neyselesin mahluk" böylemiydi...?.!!!!

3 yorum:

Goksu dedi ki...

7 ay issiz kaldigim bir donem vardi.Bir yandan acaip stresdim"ne olcak?" diye bir yandan da gezmedigim, gormedigim yer kalmadi.Vucudumun en diri zamaniydi cunku surekli sporda yapiyordum.Sonra param bitmeye baslayinca alakasiz bir is buldum, uc ay calistim ve sonra simdiki isime gectim.Is elbet bulunuyor hic merak etme, sen simdi zamanin tadini cikar.Sonra yollar , isler sana sevgiyle aciliyor.

Bu arada inaniyorum insanin herseye alistigina, bakiniz ben: eskiden Hintli bahcivan saatinde gelmiyor diye kavga cikarirdim , simdi gonlu istedigi zaman geliyor ben kizmadigim gibi onun yerine bahceyi suluyorum:)

Aymen dedi ki...

Desteğin için teşekkür ederim canım benim. Çok mu depresif bir imaj çiziyorum :) Yazdıkların inan doping oldu bana. İnsan hayatta tek işsiz kalan kişinin kendi olduğunu düşünüyor bu durumda sonrada kuruyoda kuruyo zihninde. İlk zamanlar vaktim bol diye kendimi spora verdim şimdi onuda yapmaya takatim yok gibi. İşyerinden yeterli tazminatı alamadığım için biraz maddi sıkıntı yaşadım ama sosyal hayatımı pause ye alınca çok paraya ihtiyacım olmadı. Doğru yerden başlamam gerektiğine inandığım için gelen iş tekliflerini geri çeviriyorum. Belkide özgüvenimi yitiriyorum. İnşallah geçici bir süreçtir. tavsiyelerine uyup tadını çıkarmaya çalışayım bari:)

yunus dedi ki...

site için teşekkürler güzel bilgiler yer alıyor.