11 Kasım 2007 Pazar

URFA'DA BİR GÜN

Dün Urfa'ya bir seminer için günübirlik gittim döndüm. Bu ikinci gidişim Urfa'ya, yıllar önce gittiğimdenmidir nedir hafızamda çok fazla bişey yok . Gerçi bu defa da gezme fırsatı bulamadım. Gittiğim yer Urfa'nın en lüx semtiymiş. Şehir dışına kurulan bu yerleşim yeri gerçektende Urfa'nın merkezinden biraz farklı. Çok hoş ve kibar insanlara misafir oldum. Oldukça aktif ve güzel hanımların arasında kalıpta onlara imrenmemek içten bile değildi.
Urfa içinde seyahat ederken dikkatimi ilk çeken şey eflatun renkte örtü kullanan kadınlar ve erkeklerdi. Birbirleriyle ton farkı bile olmayan bu örtüleri hem kadınların hem erkeklerin yaygın biçimde kullanma amaçlarını merak ediyorum açıkcası.
Urfa'da bir Mona Lisa

Bulunduğum yerden bir adım güneye gidince bile herşey o kadar farklılaşıyorki yaşadığım yer için bir kaç rekat şükür namazı kılmak geliyor içimden neredeyse. İnsan simaları farklı, şive farklı, giyim farklı. Kültür tamamen farklı. Dümdüz bir coğrafyası var Urfa civarının, sarı toprak neredeyse mavi gökyüzüyle içiçe. Bi ara gökyüzünün yere burada daha yakın olduğunu düşündüm:)
Urfa da ne urfa kebabı yiyecek nede mor başörtü alacak kadar vakit bulamadan geri döndüm.
Bir defaki sefere inş...Urfa'nın rengarek çarşısı




1 yorum:

Goksu dedi ki...

Ben de carsisindan cok etkilenmistim Urfa'nin...Ama biz ordayken cok kalabalik bir yerde bir adam yolu kapatiyorum diye kolumdan tutum bir kenara atmisti beni...en cok sasirip sonra gulmustuk:))