8 Ocak 2009 Perşembe

PATİLİ EBRU

Ebru yu kumaşa uyarlama konusunda aceleci ve hevesli davrananlara uyup bende bir kaç örnek yaptım. Fena olmadı sanırım. Yalnız boya konusunda hala dikiş tutturabilmiş değilim. Daha cazip renkler oluşturmak için aldığım öd ve su ayarı yapılmamış boyalara alışamadım. Bütün gün bir öd, bir su, biraz boya, ayarı tam tuttu derken bir süre sonra yeniden sorun çıkarıyor yine öde sarılıyorum, dün bütün gün öd kokusundan içim dışıma çıktı:) Bu ayarı tutturmayı ne zaman öğreneceğim bilmiyorum, sabırlı olmalıyım biliyorum Ebru da birinci kural, sabır.
Geçen postta bahsettiğim acılara dayanamayıp sonunda bir lokman hekime gitmeyi başardım:) Sonuç belliydi aslında, belfıtığı. Yaptığım spor yasak şimdilik, dolayısıyla ilk işim hemen buna uygun bir spor alanı bulmak oldu, oda yüzme ve barfiks. Planlama tamam, uygulamaya geçmek için bir kaç güne ihtiyacım olacak. Hadi bana geçmiş olsun hiç kolay değil, gerçi adı çok basit, söylenişide öyle " fıtık " :))

15 yorum:

yass dedi ki...

aymennn cok gecmıs olsun.. aman dıkkat et.. gercı artık herkeste bu bel problemı var.. neyı yanlıs yapıyoruz bılemedım.. yuzmenın cok faydası var bel guclendırmede..

suda kı desenler harıka.. ne guzel bır sanat bu.. ınsan atalarıyla gurur duymasın da kımle duysun dı mı.. harıka.. teyzem de yapıyor.. ellerıne saglık

bu arada tıger'ın burnunun ustu tuysuz mu:P

xxx dedi ki...

Kumaşı idare etmek kağıttan daha zor olsa gerek. Eşarpta yapılabilir bu teknikle.

Aymen dedi ki...

yass, evet insanların bir çoğu böyle ama teşhisleri konulmamış. Biraz daha sahip çıkmamaya devam edersek bunuda elimizden alacaklar neredeyse.

arzuhal, kumaşı idare etmek daha kolay yalnız bol miktarda kitre hazırlamak gerekiyor vede ve büyük tekneyi her zaman açmak kolay değil. Evet eşarpta yapılabilir bu kumaş öylede kullanılabilir.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Aymencim, ne olur kendine dikkat et, saglik her seyden onemli :))

Ebru calismalarin konusunda kolay gelsin Aymencim, burdan gercekten cok hos gorunuyor, hani merak sarmiyorum da degil, insanin ici gidiyor boyle guzel seyleri gorunce :)) Tiger'im hemen bu kumas bana yakismis mi dercesine bakiyor ordan :)) Oyy yerim ben onu :))

Kocaman sevgiler benden size :)

Aymen dedi ki...

yass, cevabı unutmuşum, evet tüysüz:))))))))))))))) tüylü olur mu ki?

moonish, teşekkürler. Denemelisin bence çok zevkli başlı başına farklı bir sanat. Başarılı olanlara çok özeniyorum. Tiger uykulu durumda yoksa çoktan sarıp sarmalamıştı kumaşı:)

Suya atılan nakışlar dedi ki...

merhaba Aymen çok geçmiş olsun
aynı sorunları bende yaşadım zaman zaman halada yaşıyorum.
Kumaşa ebru denemen çok başarılı olmuş dahada başarılı olacaksındır eminim . Boyaları ayarlamak zordur öd kat su kat bide ödün kokusu :( ama zamanla alışıyorsun o kokuyada hatta özlediğin bile oluyor (ne zaman ara versem ebru yapmaya özlerim ben öd kokusunu).Sabır çok önemli dediğin gibi. Ellerine sağlık ebrulara devam ....
sevgiler.

Sagır Kedi dedi ki...

Aymen çok çok geçmiş olsun.Bel fıtığı aman nasılsa dikkat ederim ağır mağır şeyler taşımam geçer deyip sallanacak bir şey değil çok çok dikkat edilmesi gerek..Bir hap var o işe yarıyor kemikler güçleniyor ama çok da uyku yaratıyormuş.Korse de takılır birde doktor söylediğinde 15 günlük fizik tedaviye de gidilir.Umarım seninki en hafifindendir.
2.resimdeki ebru var ya sanki duvar kağıdı gibi:))) Tigeri de yerim ben yerimmmmmmmm:)))

Aymen dedi ki...

suya atılan nakışlar, çok teşekkür ederim. Bazen pes edip tekrar öd ve suyu ayarlanmış boyalara geçmek istiyorum ama bu işin özü de öd dimi:) ayarı öğrenmenin yolu buna devam etmek sanırım. işin ilginç yanı ilk ayardan sonra çöken boyayı ne yapsam ikna edemedim yok olmadı bende pes ettim. Kumaşta sedef pigment kullanacaktım ayarı yapamadım. Senin çalışmalarını çok beğeniyorum aşmışsın bunları tabi ama kaç yılını verdin kimbilir. Ödü özlemek mi:)))

sağır kedi, teşekkürler. İlaçsız olmaz muhakkak, dikkatte lazım ben iyileşeceğime inanıyorum. benim kullandığım ilaçlar aksine uykumu kaçırıyor keşke uyku yapsa. Uyku sorunum olmazdı olmaya başladı belkide ağrılardandır. Ebru yapımındada çok zorluyor bu durum ama yaparken herşeyi unutuyorum.

SIFIRDAN BAŞLAMAK dedi ki...

Çok geçmiş olsun...Bel fıtıgı ihamale gelecek bişey degil..
ebru sanatına çok ilgim yok sadece görsel izlemeyi severim ...çok zor bi sanat oldugunu düşünüyorum ..ellerinize saglık...
tiger ı ısırıyorum burnundan...sevgiler..

Moonish (moonsun) dedi ki...

Aymencim :)) Ben mimini heyecanla bekliyorummm :))

Aymen dedi ki...

sıfırdan başlamak, teşekkürler. ebru tezgahı açılması biraz meşakkatli bir sanat sevince katlanılıyo yalnız. tiger ın pembe burnu meşhurdur:)

moonsun, ayıklamak zor olacak ama dedim bi kere:)

Boncukçu dedi ki...

Geçmiş olsun, yüzme çok iyi geliyor gerçekten.
Ebru kursunda olgunlaşmanın öğretmenleri enstitğüde kumaşa ebru yaptırmışlardı. uzunnn bir tekneleri vardı:) Bir fuları dört kişi yatırmıştık tekneye ama tekneden alması çok zevkli. Bize orada kumaşta toprak boyaların çok başarılı sonuç vermediğini güneşte solabileceğini söyleyip, hazır satılan kumaş boyalarından kullandırmışlardı ki onlarda zaten öd eklenme derdi yok. Şişedeki gibi kullanmıştık.

Boncukçu dedi ki...

çenem düştü ebrularının çok güzel olduğunu söylemeyi unuttum:)) Ya çok özeniyorum ama çok da üşeniyorum:))

Aymen dedi ki...

BONCUKÇU, saolasın. Ebru ipek boyası yada kumaş boyasıylada yapılabiliyor. Kumaş baskılarında verimli olabilir ama renkleri oluşturmada ve Ebru sanatında bu boyalar verimsiz oluyor. üşenme bence başla hemen:)

Haydins dedi ki...

Cok guzel gorunuyor ebru'nun deseni..Suya resim yapmak ne guzel bir sey yaa.. bende denemek istiyorum valla.