4 Ocak 2009 Pazar

BİR DOKUNUN İKİ AH İŞİTİN

Yeni yıla sırtüstü yatarak girdim ama yine de 2009'dan çok ümitliyim, hiç yitirmediğim ümitlerim hala benimle:)
Hafta ortası kronik bel problemimin farkında olarak ağır kaldırdım ve böylelikle start vermiş oldum. Üzerine de spora devam edince, iki gün ağrılar eşliğinde sırtüstü yattım. Yürüyememenin ne demek olduğunu bilenler varmıdır zira anlatmak çok zor. Yeni yeni oturabiliyorum doktora gitmektede direnç gösteriyorum. En son gittiğimde bi kas gevşeticiyle geri dönünce tıbba olan güvenim iyice sarsıldı. İnsan yürüyemeyecek duruma gelecek ve tedavisi bir tek kas gevşetici olacak, ilginç bi sonuç.

Ben bunları yaşarken Gazze'de tepesine bomba yağan Filistinlileri düşününce halime bol bol şükrettim. Buz gibi havada dışarıda kalmak, her an ölüm tehlikesiyle yaşamak, çoluk çocuk demeden öldürülen insanları görmek. Üstelik buna bütün dünyanın sessiz kalışı içler acısı. Durum ortada fazla söze gerek yok.

Bütün bu insanlık dramının gözler önüne sergilendiği günlerde, yılbaşı gecesinde çılgınca kutlama yapanların da kulağı çınlasın..

16 yorum:

xxx dedi ki...

Geçmiş olsun arkadaşım. Allah acil şifalar versin.

Doğru söylüyorsun. Bizler çok rahat içinde yaşıyoruz. Bazen düşünüyorum. Allah'ım bizim ne gibi bir iyiliğimiz oldu ki bu kadar rahat yaşıyoruz? Sonra korkuyorum. Sanırım günahlarımızın çokluğundan. Allah'ım bizleri affet.

Adsız dedi ki...

Yılbaşı gecesi eğlendim ancak israilin gazzeyi bombalaması ne benim suçum ne yılbaşı gecesi eğlenenlerin suçu.Çok saçma bir sonuç çıkarmışsın.

Sen ne yapabiliyorsun kınamaktan başka,ya da iki çift yazı yazıp yılbaşı gecesi eğlenenleri iğnelemekten başka.

Al eline tüfeği o zaman git gazzeye savaş.

Böyle saçma yazılar yazma lütfen.Sanki yılbaşı gecesi eğlenenler israille iş birliği yapıyor,müslüman değilmiş o insanların acısını paylaşmıyor gibi sonuçlar çıkarıyorsun.

Çok enterasansın.

Geçmiş olsun ayrıca ancak ihmalkarlığınla bu duruma geldiğin ortada.Dr hüsnü kuruntunu da bırak başka bir dr git.Ülkede bir dr yok değilmi?

Sagır Kedi dedi ki...

Çok geçmiş olsun o bel ağrılarını bilmez miyim:(( Kas gevşetici iğneler sadece birkaç saat için işe yarıyorlar bence sana uygun bir kas gevşetici hap alsan daha uygun olur.Yeni yılda dikkat et kendine...Fazla zorlama...

Aymen dedi ki...

arzu hal, teşekkürler. Sonuç aslında şu; dünya gerçekten tam bir keyif alınası zemin değil, başka bir alem olmalı..

umar, ben sadece kulakları çınlasın demiştim, kutlayanların suçu demedim. bu savunma rahatlatmıştır umarım seni umar. senin çıkardığın sonuçlar ise; biri yılbaşı eğlencesine karşı bişey söylesinde bende bombalayayım cinsinden olmuş.

İnsaniyetin gereklerinden biri de dünyanın bir ucunda bir toplum felaket yaşasa diğer ucunun iştahının dahi kaçmasıdır, bende bunu vurgulamak istedim. Bu filistin halkı olabilir, kasırga felaketi yaşayan amerika halkı olabilir, olabilir de olabilir.
Bu yazı Yılbaşını kutlama başlıklı bir yazı değil, bunu zaten dünya alem biliyor yeniden yeniden ısıtmanın alemi yok bu nedenle konuyu deşmedim deşmemde. Hatta yılbaşını kutsal sayıp bayram kabul eden hristiyan veya diğer dinlerin bayramlarınıda kutlarım. Lakin ben yılbaşında ne ağaç diken türküm ne de noel babayı bekleyen müslümanım.
Hem herkes aynı fikirde değil, aynı fikirde olsaydık herkesin ortaya dökülüp yılbaşı kutladığı bir Türkiye nasıl olurdu bilmiyorum. Biz farklılıklarımızla varız, birbirimizi eleştirip sonrada arkadaş kalabiliyorsak erdemliyiz. Yoksa bloglarda var örneği; vay sen bunumu dedin bu fikirdemiydin deyip blogundan silip kazıyıp protesto eden bir kimlik hiç bir zaman hayattan tam bir fayda kazanıp insan sevgisi besleyemeyecektir.

Gazze için savaşamıyor olabilirim ama yardım eli uzatabilirim gücüm el verdiğince. Bunu herkes yapabilir.

Geçmiş olsun dileklerin için saol, dr için yarını bekleyeceğim galiba. Mutlu Noeller:)

Aymen dedi ki...

sağır kedi, teşekkür ederim. kas gevşetici almaya devam:)

hamdivehusnucan dedi ki...

iyi akşamlar,kalkamamanın nedemek oldugunu iyi bilirim.oyüzden sizi öyle iyi anlıyorumki.bel agrısınada daha dogrusu kemik ve kas agrılarına fazla birşey yapılamıyor, kolum ve omzum agrıdıgında sadece eklem içine ilaç yapmıştı drcugum.dünya var oldugundan beri iktidarda olanlar iktidar hırsı olanlar -kanımca- masum ve sıradan insanları hiç düşünmediler düşünmezlerde,filistinde ve israilde olanlar bunu düşündürüyor bana.insanların kadın ve çocukların ölmesi çok üzücü insan dehşete düşüyor.bunun olmasında iki tarafında liderleri suclu.keşke daha aklıselim olabilselerdi.ozaman masum insanlar katledilmezdi.yeni yılı kutladım olanlardan pay çıkarmadım çünkü ben iktidar hırsı olan insanlara tahammül edemiyorum.keşke daha ılımlı olabilseydiler bukadar radikal olacaklarına, ne kazanıyorlar anlamıyorum masum insanlar ölüyor sadece.selamlar

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Bloglarda öyle yorumlar görüyorum ki aklım duruyor.Neredeyse israilin vahşetinin sorumlusu olarak Filistinli müslümanları suçlayacaklar.Zalimi bırakıp da mazlumu suçlamak da ne oluyor?Aramızdan biri de duyarsızları kınamayagörsün,hemen topa tutuluyor.İnsanların herhangi bir şeyi kutlaması kabahat değil tabi ama eğlence dediğin şey de dozunda olmalı.'Çılgınlar gibi eğlenmek' diye bir deyim kullanılır oldu sık sık.Tam da öyle işte.İnsanlar çıldırdı sanki.Şahsen ben yılbaşı gecesi sokağa çıkmaya korkuyorum.
Geçmiş olsun bu arada.Allah şifa versin.

yass dedi ki...

gecmıs olsun aymencım...

ben de bır yazı yazıcam gazze ıle ılgılı yazıcam yazıcam dıyorum elım gıtmıyor.. bır de herkesın seyırcı olması...

kendı acımdan bakınca heryerde acı her yerde savas gormekten bıktım.. uzuntulu haberlerden de bıktım.. yasama sevıncım ucup gıdıyor.. tabı bu demek degıl kı gormezden gelelım.. keske ınsanlar bıraz daha duyarlı olsa.. komsunun evınde cenaze varken, kendı evımızde gulunmez bıle.. eskıden boyleydı en azından..

Unknown dedi ki...

İçerlemelerine katılıyorum ayrıca çok geçmiş olsun Aymen.

Aymen dedi ki...

hamdivehüsnücan, aslında bu tür durumlarda sanırım alternatiftıbba başvurmak daha faydalı, otlar masajlar vs. Tabi ki hayatımıza devam ediyoruz ama o hüznü içimizde hissederek. Malesef iktidarların hatasını masum halk ödüyor, hamas ın saçmalıklarını sivillerin ödediği gibi.

sweetkitchen, bende bir bloga rastladım tamamen israili haklı görüyor. İsrail halkının azınlıkta bile olsa katliama hayır dediğini gözönüne alırsak, insalığın ne aşamada olduğu çok acı. Teşekkürler.

yass, teşekkürler. bende kapsamlı yazmak istedim hep ama zaten herşey gözleröününde bi dem vursam yeter diye düşündüm. Sessiz kalmak hiç olmuyor. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir gibi bir ince mantığın varisleriyiz biz söylediklerinde çok haklısın.

çilekli, çok teşekkür ederim. Katıldığına katılıyorum:)

hamdivehusnucan dedi ki...

:))) kek saklama kabı bile beni mutlu edebiliyor küçük şeylerle mutlu oldumu insan gerisi hikaye.kek saklama kabım olunca nasıl bir duygu hissettim .kendimi önemlive özel hissettim çünkü oglum bunu düşünmüş yani beni düşünmüş ve almış bundan güzel ne olabilir ki.sizde olsun ozaman nedemek istedigimi anlarsınız:)

Aymen dedi ki...

hamdivehüsnücan, benimde almak isteyip hep ihmal ettiğim bişiy. bi kek kalıbım olunca bende çok mutlu olacağım:))))

Moonish (moonsun) dedi ki...

Cok cok gecmis olsun Aymencim, insallah en kisa zamanda hemen duzelirsin...

Halimize bin sukur, dedigin gibi bu sogukta disarida kalmadigimiz icin, tepemize bomba yagmadigi icin... binlerce sukurler olsun ve Allah ordaki insanlarin yardimcisi olsun... Cekilen tum acilarin dinmesi dilegiyle..

Aymen dedi ki...

moonsun, teşekkürler. amin umarım uzun sürmez.

Murat Artan dedi ki...

geçmiş olsun,siz şimdi geçen yağan karda dışarı çıkıp gözüne kestirdiğiniz kar tanelerini ağzınızla yakalayamadınız değil mi?
ben yaptım harika bir keyifti
zaten akşam kimsecikler göremedi
dilediğim gibi eğlendim:) bir an için karı sevmiştim ama ertesi sabah ben yağmuru özlediiim diyebildim:)

mutlu seneler,filistinlilere dua ediyorum.çok çok geçmişler olsun.

Aymen dedi ki...

ivriz, teşekkürler. gece müthiş görünüyordu. değil ağzımı havaya dikmek adımımı bile atamadım:)))) ben birini gördüm kar tutmaya yani yutmaya çalışan:))