25 Haziran 2008 Çarşamba

BİRAZ YEMEK VE BİR KAÇ DİZİ

Yemek programları izlemeyi severim bu halimi ev halkı garip bulsada. Bu kadar merakla seyredip hiçbirini yapmadığıma tepkilerine karşın, bir gün yetenek patlaması vuku bulacağını iddia ediyorum onlara :)

Yiyecekleri parçalayıp bölen aletlerin reklam tanıtımlarını defalarca izlerdim bi ara:) Hani şu parmesan peynirini, patatesi, havucu dilimleyen rende, kolay balık filetosu çıkarabilen bıçak reklamlarını bıkmadan usanmadan seyredebiliyorum:) Bu ilgi nereden ve neden kaynaklanıyor bilmiyorum. Belki de iyi bir gurmeyim kimse bilmiyor:)

Günlerin uzamasıyla Oktay Usta'yı düzenli takip eder oldum bu ara. Beş altı çeşit yemeği (bazen salatalarla, hazır keklerle kaynatsada) bir çırpıda meydana getirmesini takdir ediyorum. Konukları bir başka alem. Hayatlarında bıçak görmemiş, hamur ellememiş gibi davranıyorlar ya pes doğrusu :) Hadi genç şarkıcı, türkücü, tiyatrocu takımını anladık, yaşlı başlı kadınların -aaa bunu ben mi yaptım inanmıyorummm... şeklinde ki hayret nidaları hiç inandırıcı değil hani:)
Bu da Oktay Usta'mızın resmi web sitesi; http://www.oktayustam.com/site/

Blogumda belli olmasa da pasta börek çörek yapmayı severim başarılı olduğuma da inanıyorum daha doğrusu düne kadar. Oluşturduğum kakaolu, muzlu, çikolata soslu pasta projem tam bir faciaydı. Kek bölümünü başarıyla ve sırasıyla çırptım, fırına koydum. Kekin üst kısmı fazla kızardı, iç kremasının sütünü dalgınlıkla sıcak olarak kullanınca krema tor top oldu, çırptım ezilmedi, süzgeçten geçirdim geçmedi, yarısı süzgeçte, yarısı tencerede kaldı. Keki tepsiden çıkarırken bi kısmı tepside kaldı. İkiye böleyim derken parçalandı. Alt yarısını oluşturup üzerine elde kalan kremayı yayıp arasına muz doğradım muz çürük çıktı. Azmimi yitirmedim. Diğer yarıyı yaka paça üzerine yerleştirdim. Üst yanık tabakayı fileto şeklinde çıkardım:)) kek savaştan çıkmış gibiydi. Üzerine çikolata sos yaparken temkinliydim. Süt sıcaktı, çikolata sosu suda erittim süte yavaş yavaş aktardım kıvam güzeldi. Biraz soğuttum ve facianın üzerine döktüm. Buzdolabında bir kaç saat bekledi. Bütün bu tecrübeler pasta kariyerimi alt üst etti diye düşünürken pastadan tadanların düşünceleri imdadıma yetişti. Çikolata sosla örtülü görüntünün altında neler yattığı ilk başta görünmediğinden endişeliydim. Pasta bütünüyle gitmesi gereken yere ulaştı. Aldığım güzel tepkilere göre pastaya çok iyi ilk yardımda bulunmuşum:) Oktay Usta seyretmenin faydaları belirdi belki de:)

Tek tük izlediğim daha doğrusu müptela olduğum dizilerden biriside Lost. Saldakilere ne olduğu hakkında ipucu vermeyip beni, bütün sezonları didik didik seyretmek zorunda bırakanları Allah bildiği gibi yapsın:))

Gelelim Yaprak Dökümü'ne... Sezon finali pek ilgi çekici değildi. Hepsi ayrı alem, ailenin yaşadığı bütün kabusları olgunluk ve kibarlıkla karşılayan, en berbat durumlarda bile şiirsel konuşma yeteneğini kaybetmeyen bir baba, kazmalıktan nezaket abidesine dönüşen kocası Tahsin'e ve laf cambazı annesine katlanan sabır taşı Fikret, dedesi yaşında adamla duygusal bağ kuran psikopat Leyla, hiçbişey olmamış gibi evinde yaşamaya çalışan ak kaşık Necla, her durumda mutlu ve umutlu anne Hayriye, zavallı mahpus Şevket, hadiselerin baş müsebbibi Ferhunde. Her mevsim, yaprak dökümü, her mevsim, sonbahar.

13 yorum:

antepası dedi ki...

Pasta maceranın bu kadar kötü geçmesi Oktay Usta'nın konukları hikayesine benzemiş:))Yaprak dökümüündeki Tahsin yorumun beni gülmekten bitirdi:))

xxx dedi ki...

Sen bizi güldürdün ya, Allah da seni hep güldürsün Aymen.

Şu pasta tarifine bayıldım.

Goksu dedi ki...

Ben de bayagi bir televizyon takip ediyorum ne yalan soyleyim:)

Benimkiler sezon sonuna giriyor.Bakalim yeni sezonda onlari takip edebilecek miyim?

Yemek programlarina bende bayiliyorum hele bi de su Turkiye'nin cesitli yerlerine gidip cesit cesit yemek tadiyorlar ya ,offf!:)

Aymen dedi ki...

antepası, farkında olmayarak onlara benzedim dimi. Kınadım anında başıma geldi:) Tahsin konusunda haklıyım ama:)

arzu hal, güzel dua, sadece amin diyorum. Pastayı denemelisin bana bakma sen:)

desertwind, her dizi seyredilmese de var tabi tek tük sarıp sarmalayan. Yabancı kanallardaki yemek programlarıda favorim anlamasamda:)

Adsız dedi ki...

Aymencim pastaya çok güldüm...:)) ama tabi burda neticeye bakmak lazım begenilmiş ya...bende bir keresinde elmalı pastayı yakmıştım..ben senin gibi becerip kurtaramadım pastayı...
Oktay ustayı bende ilgiyle izliyorum...

Adsız dedi ki...

Sen gene iyi yapmış ve herkese begendirmişsin pastayı...biz neler yapıyoruz anlatsam hayret edersin...:)) blogumuzda yayımladıklarımız en iyileri...laf aramızda...

aymencim yaprak dökümü ile fikirlerimiz aynı...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

hehe şu pasta macerasına baya bir güldüm hani:)
en usta insanların bile böyle şeyler başlarına gelebiliyor ama:)
Oktay ustamda zaten bugün yaz tatiline girdi sinir oldu. onu izlemeyi seviyorum:) adam resmen şovadamı oldu:)
yaprak dökümü hakkında söylediklerinede koptum resmen:)

zehra dedi ki...

dizi fikirleri süpermiş :)))
anneannem delisi o dizinin şimdi bu benzetmeleri okusam cok hoşuna gider:)))
_________
yasasınn cuma geldi
mutlu haftalar
mutlu tatıller

Aymen dedi ki...

ayça, ben pastaya olay anında pek gülemedim hatta ciddi ciddi gerildim tüm gün:)

tuğçe, oktay atamızın dediği gibi "mutfakta çareler tükenmez" :)

papatya, oktay usta da tatile girdi sıra bize geldi bizdemi sezon finali yapsak:)

zehra, anneannenin bakış açısı belki farklıdır öğrenmek lazım:) sanada neşeli cumalar.

Adsız dedi ki...

Lost dizisinde seni kim bu kadar kıvrandırdı merak ettim doğrusu.Allah davul etsin onu senide tokmak :)

Yaprak dökümü nefret ettiğim ve rastladığımda tv tükürdüğüm dizilerden.Hilkat garibesi.Yeter artık bitsin diyorum.Kusasım geliyor.Birde dizi başlamadan özetleri 1 saat sürüyor.Fikret öpüşüyor dizi rayting yapıyor.Ferhunde sevişiyor keza öyle.

Yemek yapmayı beceremeyen kadını her zaman noksan olarak görürüm.Hatta daha fazla saçmalayıp erkekler yemek yapamadıkları için eşlerini aldatıyor :)

Gerçekten yemek yapmasını bilmeyen kadına acıyorum.Bilipte lezzetsiz yapanına da.Hadi şunu tümden birleştirip kadınların tamamına acıyorum diyeyim :)

Aymen dedi ki...

umarrrr, Lost için temennilerine katılıyorum. Davul etsin patlasın beter olsun:):)) kendine beddua etmişsin ne diyim. saat kaç hala oturmuş bölüm tamamlıyorum.

yaprak dökümüne bu kadar gıcık biriyle karşılaşmamıştım. yapımcılar bu yorumundan sonra sezonu başlatmayı yeniden düşüneceklerdir emin ol:)

Yemek bahane sen bu aldatma kelimesini fazla cümle içinde kullanır oldun tövbe de:))
kadınlara neden bu kadar toptan acıdın, acıdım sana valla:)

Unknown dedi ki...

Haha yaprak dökümü cast tanıtımına bayıldım, psikopat Leyla he :)) Cuk yani.. Ama ben hepsine hak veriyorum bazen, hatta Ferhunde'yi bile affedebiliyorum zaman zaman :)) Bende de aşırı kötülük potansiyeli mi var dersin :))

Bu arada sende gizli bir gurme potansiyeli seziyorum beşamel soslu fırında tavuk kokusunda :))

Murat Artan dedi ki...

annemle oturup iki çift laf edeyim diye beraber izlemek zorunda kaldığım oktay usta:) ama beni bile bir şeyler öğrendim oktay usta dan.bence en kalkiteli yemek programı,hayret diğer kanallar parayı gösterip de bize gel demedi,belki de oktay usta gitmedi,helal olsun. onlar da oktay ustanın taklidini yaptı,konuk çağırıp yemek pişirtmek babında.bi ara kanalın birinde şu ilginç kılıkları olan yaar yaar vurma beni derinden diye şarkı söyleyen cankan mıydı adı neydi,neyse o ilginç kılıklarıyla mutfakta yemek yaptıklarını görmüştüm,tuhaf:))) (çok devrik bi cümle oldu afedersiniz)

yaprak dökümünü önce izlerdim,şimdi izlemiyorum ama evdekiler mübtela. ben asi yi izliyordum bir tek,antakyam da çekiliyor,başta süperdi ama artık hikaye konusu çözülünce sıktı,olay iki seviglinin didişmelerine,bir türlü kavuşamamalarına döndü klasik olarak.hatay kültürü ön plandaydı şimdi o da geri plana itildi ben de bıraktım.

şimdi yol hikayesi var:D
neyse niye bu kadar anlattım ki:)