24 Mart 2008 Pazartesi

BALTALAR ELİMİZDE

Bu aralar bloguma yazamamaktan hayıflanıyorum. Baharla birlikte yoğunlaşan günler internet hayatımı sekteye uğrattı. Post yazamadığım gibi okumaya da fırsatım olmadı. Birazdan didiklemeyi planlıyorum blogları bakayım blog halkı ne durumda.

Bugün balkonun önüne denk gelen ve Tiger'ın dalına konan kuşları seyrettiği ağacı, dalsız budaksız görünce, buduyorlar galiba diye düşündüm. İkinci kez bakışımda ağacın yere kapaklandığına şahit oldum. Can havliyle balkona fırladım, napıyosunuz siz diye cırtlak bir sesle aşağı doğru seslendiğimde, aldığım cevap Antep şivesiyle aynen şöyleydi; - " hele hös gardeşim zaten hızar makinam bozuldu"!!!???. Gülermisin ağlarmısın. Ah be adam isabet olmuş ağacı kökünden kesmeye kalkışırsan çarpılırsın işte diyecek oldum. Yere devrilen ağacın ardından "cık cık" diyebildim sadece. Yöneticinin talimatıyla kesmiş bahçevan meğer. Baharla birlikte çiçeklenen koca ağacı kesmeye yeltenen zihniyeti anlamış değilim, zaten burada olanlara eskisi kadar şaşırmaz oldum, alışıyor insan zamanla.

Dün gece 23:30 sularında deprem oluyor galiba diye fırladım yerimden, gürültü kapıya yaklaştıkça artıyordu. Daire kapısını açtım üst katta söz yada nişan nev i birşeyler varmış meğer. Antep'in hamamları türküsüyle coşan ev halkı merdivenlere kadar taşmış ve ben gecenin bi vakti ani gelişen yüksek müzik sesiyle karışık, coşkulu insan kıkırdamalarından ürkmüşüm. Bu insanlar yüzük taktıktan sonramı coşmuşlardı anlamadım, coşmanın yeri bir apartman dairesi ve geç saatler olabilirmiydi, en iyisi irdelememek çünkü anlamak zor iş.

Tiger için Mart ayı zorlu geçti. Klinik şartları uygun bir vet ten randevu almam lazım en kısa zamanda. Bu konu için bana saolsun Kedikodu blogu sahibi Nazlı çok yardımcı oldu. Yaz sıcakları gelmeden ameliyat olursa daha iyi olacak yavrucak için. Tiger'ı aıcılı günler bekliyor sonu hayırlı görünsede.

Ufukta bir kaç güneydoğu gezintisi var kısmetse. Yaz için ise, tatil organizesini bu aylarda yapmak gerekiyor, neyseki bu konuyla ilgilenen tatilden sorumlu arkadaşım bir var o ilgileniyor. Bütün kışı evde yayılarak geçiren bir insan olarak tatili hak ediyormuyum diye soruyorum kendime, bana göre haketmiyorsun diye bir serzeniş yükseliyor akıl cenahından :) ama gönül bu ferman dinlemiyor işte:) Anteplice ifadeyle " hös deym hösmey".

Ülkemde ortalık epeyce bir karışık, insanda iştah bırakmıyor bazen. Umarım güzel günler bekliyordur bizi, mamafih bu gidişat pek hayra alamet değil. Mutlu haftalar herkese.

24 yorum:

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Güzel bir hafta diliyorum. Tiger´e de Punky ve Assy´den selamlar.
Bu arada asagidaki blogu da ziyaret etmeni öneririm.
Sevgilerimle...

http://shantiandsammy.blogspot.com/

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Anteplice de pek komik ve güzelmiş. "Hele hös gardeşim" :)

Fulya dedi ki...

"Hös deym hös deym hösmey,ambelbeter ağzımı kerç edey".Nasıl ama yazarken zorlandım ama olsun.Anlamadıysan bile tercüme etmeye başla.Birde bu yazdığın ağaç kesme meselesi yanlız orada olmuyor.Sen gel bir Şile'de yaşa Antep'i mumla ararsın.Bize burada çoğu kişi almanyadaki Türk muamelesi yapıyor.

xxx dedi ki...

"Kıyamet koparken bile elindeki fidanı dik" buyurulmuşken ve bir ağacın nekadar zamanda büyüyebildiğini düşünürken bunu yapmak biraz zor ama insanlar çeşit çeşit.

Nişan düğün kutlamalarına hiç değinmiyorum. Hiç haz etmem böyle şeylerden.

Allah sabır versin kardeşim.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Tevekkeli, Entep İnsanları diye aratmıyorlar senin blogu.:)

Yazık olmuş yalnız ağaca.:(

Senin kaplancık o kuşları da yemiyordur Allah bilir. "He" dersen, bu kadar barışsever bir kedinin alnından öperim. İnsan ırkı bile bu kadar birbirini yerken...

Adsız dedi ki...

Aymencim aynı manzara ile ben dün karşılaştım, koca koca üç ağacı kesmişler, hatta fotograflarını bile çektim...çok yazık valla...

İstanbul a tekrar gerimi dönsek napsak acaba....?

sevgiler gönderdim...

Adsız dedi ki...

Bahar yorgunlugu olmasın, aynı şekilde bendede bir tembellik var ki sorma....

Tigere şimdiden geçmiş olsun...

Aymen dedi ki...

sonja, teşekkürler, ziyaret edeceğim.

recephilmi, şive değilde lehçe desek yeridir:)

fulya, memleketin hakkında yazdıklarımı umarım hoş karşılıyosundur. Şile yi bilirim cnm pek Antep e benzemiyor:))) hangisini tercih edeceğimi Allah biliyor:)

arzu hal, budamak ile kökünden kesmek fiilini pek ayırt edemeyenler var sanırım. ayrıca değindiğin nokta çok önemli. düğün nişan merasimine gelince, davulun sesi uzaktan pek hoş gelmiyor denilenin aksine:)

fikriminince gülü, antep insanları diye aratanlar çoğalırsa başlıbaşına araştırma konusu yapcam:) sence balık yemeyen bi kaplan kuş yermi? işte alın öpebilirsin:)

Adsız dedi ki...

Blogu antepliler basıp ağzına isot çalarlarsa görürsün antebin hamamlarını :)

ilham perisi dedi ki...

Bak millet geldim haberiniz olsun.

"Geliym gidiym antebi garıysın aymen .Beyle olmaz ki anam.Accıkda gözel hanek et kele.Sinirim oyney haberin olsun.Melmeketime hanek ettirmem.Yeen heder olmuşun."

Aaa hayatım antep insanının da ayrı bir havası var ama.Kim güccacık parkta mangal yapar.Her buldupum parkı piknik alanına çevirir.Ama olmaz ki .Bide senide buyur ederler gel ye diye.
Laf söyletmem valla.seni anteplilere şikayet edicim.Ve r hele şu adresini..:))))

Zaman zaman şikayet etsekte inan bu halkı seviyorum ben.Benim bir tarafım çerkez o yüzden tam uyamadım onlara.Ama doğma büyüme antepliyim.Seviyorum kıs.Antepsiz yapamam ben.Irkçıyım antep ırkçısı hemide.
Öptüm seni

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

İyi de ben şive dememişim ki zaten :)

yemek dedi ki...

Aymen senin de ne göynün hösüüy ne de dilin gardaşım.:)Bak bahçevan da demiş ya "hösde" zaten kurak memleketi daha da çöl etsinler.
Muhabbetle...

Fulya dedi ki...

Ya bozulmuyorum ama bazı şeylere kırılıyorum.Sanki yorumlardada şiveyle dalga geçiliyormuş gibi oluyor.Birde yaşadığın bazı şeyleri antebe mal edince bende sana buher tarafta olabilir dedim.Yani sana şile mi daha iyi antep mi daha iyi boyutuna getirmek istemedim.Yani bu yaşadığın olayın Türkiye genelinde yaşandığını anlattım.Zaten ben antepte çok fazla yaşamadım.Hatta anlattığın çoğu şeyleri gülümseyerek okuyan biriyim.Ama bazı yorumlar dalga geçer gibi oluncaailemin üzerine alınıyorum.O yorumu görünce biraz sinirli yazmış olabilirim.

Goksu dedi ki...

Hay Allah su agac isine cok uzuldum ama su sive kismina cok guldum.Bayilirim siveli konusmalara.Universite de Denizli'li arkadaslarim vardi, acaip guzel konusurlardi.

Tatili hepimiz hakettik bence...Ilk firsatta bende kendimi bir yerlere atmak istiyorum:)

Aymen dedi ki...

Umar, bastılar bile ağzını hayra aç kardeşim bak dediklerin çıkıyo işte.

ilhan perisi, küşümlenmeye başladım haneklerinizden:) piknik alanı demekle öyle bir noktaya parmak bastınki mangal konusu ayrı bir post olmayı hakediyor. Ayrıca sen bir Antep liye göre mizah konusunda çok farklısın.

recep hilmi, evet şive dememişsin resmen lisan(Anteplice, İngilizce...) demek istemişsin:)

Lavantin, nediym dilim durmey, dilim duruy parmaklarım durmey:) Antep çöl olmasın, mangal yapılmasın yerlerde çim bitsin sloganıyla çıkacam yakında yola:)

fulya, canım kırılmanı gerektirecek bişey yok ki, dalga geçmek ile mizah çok ayrı şeyler. sen yinede alınma, yorumları yeniden okudum kırılacak bişey göremedim, azıcık hoşgörülü olalım zaten gülümseyecek çok az şeyin olduğu bir dönemdeyiz.

Nalan(desertwind), bende Isparta da bulunduğum dönemlerde şiveye çok gülerdim özellikle bölgede erkeklerin o şiveyle konuşması çok hoş. Sana önce hayırlı bir iş sonra da tatil diliyorum o zaman.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Sevgili Aymen sanırım bu yazıyı sen yazmadın. Bende bulduğun bütün hataları kendin de yapmışsın :) :

"aldığım cevap Antep şivesiyle aynen şöyleydi; - "

"ama gönül bu ferman dinlemiyor işte:) Anteplice ifadeyle " hös deym hösmey"

:)

Aymen dedi ki...

recep hilmi, anteplice,lehçe,şive, lisan derken birbirimizi anlayamaz olduk. sorun yok ok:)))))

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Tabiki sorun yok. Sanırım sizin dalgınlığınıza geldi :) Hadi kolay gelsin...

Aymen dedi ki...

hmm yine anlatamamışım :))) sana da kolay gelsin.

zehra dedi ki...

ben dondummmmm:))))
............
sobeyi ustleniyorumm:)))
..............
tıgere bayılıyorummm
...............
senı ve yazılarını ozlemısım
..............
nısan yapan ev sahıbesı lutfen aymenımı rahatsız etme alla alla:)))

Unknown dedi ki...

abaarii bizim birgül de anteplice konuşuyo (((: ne çok varmış aramızda antepli de haberimiz yokmuş top yekün sürmek lazım bunları memleketten anacım ((((((((:

Unknown dedi ki...

Senin şu ezan okuyan eklentiye de hastayım yani ne zaman gelsem ezan okuyor (((: Ezan-ı şerifin yüzü suyu hürmetine dua edeyim sen ben ve tüm kardeşlerimiz için "..içimden ediyorum (:.." amin.

Aymen dedi ki...

zehra, hoşgeldin sefere mi çıkmıştın yahu kaç zaman oldu:) biz de seni özledik.

çileklisüt, neden sürüyosun memleketten antep li arkadaşlar alınabilir haberin olsun.
ezan eklentisini vakitleri görebilmek adına kendim için koymuştum ama sana denk geliyor demekki. işyerinde ezan vakti blogumu açanları düşündüm şimdi :))

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Bahcivanda ne yapsin yönetici emretmis.Kendi kendine de bir sey yaptigini düsünen zavalli yönetici.Tiger mi ameliyat olacak gecmis olsun,neyi var?günedogu gezilerini merakla bekliyorum,hayirli gezmeler canim.

selamlar.