9 Mart 2008 Pazar

AND THE OSCAR GOES TO..

...and the Oscar goes to....
Sabaha karşı yapılan 80. Akademi Ödülleri törenini Tiger'da bende uyuduğumuz için kaçırmıştık. Tekrarını gündüz izledik. Tiger gözlerini bile kırpmadan sonuna kadar tv karşısındaydı.
Tiger için geçtiğimiz gün iki balık edinmiştik. Biri Japon balığı, diğerinin türünü bilmiyorum. Japon balığının adı Ti(Tay), diğerinin adı Ger(Gır) olarak karar verilmişti. Malesef iki gün önce Ti bilinmeyen bir nedenle hayata veda etti. Ger ise yaşama tek başına tutunmaya çalışıyor. Ti' ın ölüm nedeni aşağıdaki görüntü nedeniyle yanlış anlaşılmasın, orada Tiger sadece suya patisini batırıyor ve patisinden damlayan suları izliyor.
Tiger'ın balıklarını seyretmesinin dışında en büyük hobisi balıkların suyunu içmek. Balıkları yemeye hiç kalkışmadı şimdiye kadar, çünki Tiger çiğ balık sevmez ve yemez. Tavada Karadeniz usulu kızarmış balıkların kılçıklarından ayrılıp küçük parçalara ayrılarak servis yapılmaması dışında da balık yemez. Tabi lıkır lıkır taze balık suyu içmek bir başka keyif Tiger için.
Ti ve Ger mutlu mesut yaşam sürdürürken Tiger'ın su yüzeyine yaptığı müdahalelerden bir tanesi görünüyor alttaki resimde. Evde yalnız kaldıklarında dahi balıklarını gözetir Tiger, kavanozun kapağını açar, amaç sadece suyundan kana kana içmek, ötesi yok.
and the winner is????:))))

23 yorum:

meleginmarifetleri dedi ki...

ohhh afiyet olsun yarasın tiger'a
vallahi süper bit tv izleme pozisyonund bayıldım benim minnoş hiç hoşlanmaz tv izlemekten hehehe
ki öyle oscar moscar hiç bakmaz:)
seninkisi baya bi sinema sanatına girmiş durumda yani.
Sevgiler canım öptüm ikinizide bayy

Fulya dedi ki...

Başınız sağolsun.O yüzden evde hayvan beslemeyi pek sevmiyoru.Birkaç acı tecrübe olduda.Çok üzülüyorum.

xxx dedi ki...

Biz de bir ara akvaryum yapmıştık. Balıklar teker teker gidiyor.Doğal ortamları tam sağlanamadığı için herhalde.En son balığımız ölmemişti ama biz sıkılıp,akvaryumcuya geri vermiştik.

Adsız dedi ki...

Tiger internet dünyasının ünlü kedisi oldu artık, tv izlerken kimbilir ne hayaller kuruyordur...mesela.. ben ne zaman böyle bir programa çıkacam...diye..:))))

Balıgının ölümüne üzüldüm, ama şüpheli bir ölüm bence...:)))

Adsız dedi ki...

Benceda tayın ölümü çok şepheli bir durum bence inceleme al bu konuyu...:))) hatta gırı da yakın korumaya al, ne olur ne olmaz...:))))

Tigeri benim için bir mıncıkla...
sevgiler...

MOBIUS dedi ki...

and the winner is...Tiger's lovely-pink nose.
İnsanın Elmyra olası geliyor Tiger ve onun kardeşlerini görünce.

Adsız dedi ki...

Ohh keyfe bak öyle benimde kızartıp ayıklayıp önüme koysalar bende yerim :)

yemek dedi ki...

Balığa üzüldüm ama tigerin pekte umurunda gözükmüyor.:)) Ne de tatlı balık suyu içermiş.:) Kedi işte her yaptığı her hareketi-tımalaması hariç- birbirinden sevimli.:)
Hayırlı geceler...

yass dedi ki...

bu kedıler bızı anlamıcak bız onları hıccc:) komık sey senı..oskar elestırılerını de beklıyoruz:P

aymen bence balık kalp krızınden gıttı.. bu korkuyla balık yasar mı yahuu:P oatısıyle yok agzıylaa:) yazık balıklaraa..her an yenılme korkusu nedır bılır mısın aymen:P

bu arada bısı dıcem. japon olmayan balık varya adını bılmıyorum ama o balık tek yasar zaten:P eger o olduyse tıger masum yanı..

paticanlar dedi ki...

hıım korkudan ölmüş olabilir hakikaten.
bir de eşim öyle hava motoru olmayan akvaryumu önermiyor hiç artık.
gerçi bizimde vardı eskiden böyle kavanoz her günmü ne suyu değişiyorduk ama iyi değilmiş balıklariçin.
tiger'a mucx.:))

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

aymencim görüntülere bakılırsa tigercık kötü birşey yapmamış ama balıkların biri sanırım korkudan göç etti.:)düşünsene tepende pence ve koca bir ağız ıııyyyyy ben bile ürktüm:)

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Aymencigim basiniz sagolsun canim,yenisini alirsiniz olmazsa yanliz mi yasayacak öbürü? yaziiiik.Tigerin de tv ye bakmasi cok hosuma gitti,ama fazla seyrederse gözleri bozulur mazallah.Ara da bir yasakla bakmasini.:)
selamlarimla canim.

Goksu dedi ki...

Bu Tiger var ya , hani dizilerde bir buyu sonucu kediye donusmus adamlar var, onlardan bence...Yahu her karede adam gibi...Ya da sen cok iyi pozlarini yakalamissin:)

siyap dedi ki...

çok tatlısın tiger çoook.pisilerin bu bilmiş hallerine bayılıyorum.balıkları yememesi de çok ilginç valla insan gibi tigercik...

Aymen dedi ki...

Nalan, Tiger öyle bir bakarki insana bir defasında dayım "git bana bakma sakın nasılda adam gibi bakıyor bu alın karşımdan lütfen" diye haykırmıştı:)) Makina anı yakalama gibi özelliğini yitirdiğinden bu pozlar çok özel pozlar değil:)

serap, Tiger tv karşısında pek zaman geçirmez aslında daha çok üzerinde yatmaya bayılır. Ordanda radyasyona maruz kaldığını düşündüğümden vazgeçirmeye çalışıyorum.

semra, görüntüye aldanmamak lazım, Ti nin ölümüne sebep olan aslında Ger diyebiliriz. Çünki bütün gün onu kovalayıp ısırmaya çalışıyordu, Ti buna daha fazla dayanamadı, şüphelerim Ger üzerinde yoğunlaştı yani:)

paticikler, suyunu her gün değiştirmek mi iyi değilmiş anlamadım yoksa teşekküllü bir akvaryum olmaması mı? İkincisini kastettin sanırım haklısın.

Yass, Tiger ın masumiyetine katkıda bulunduğun için teşekkürler. Demek Ger tek başına yaşayabilen bir balık buna sevindim bak. Oscar'ı yorumlayacak kadar bu yıl aday film ve kişileri çok takip edemedim. Seneye inş:)

Lavantin, Tiger'ın balıklar bir kaç gün umrunda oldu ondan sonra hiç mi hiç ilgilenmedi. Yalnız suyunu içmekte ısrar ediyor özellikle sabahları.

Umar, sadece balık değil Tiger'ın bütün menüleri özenle hazırlanır annem tarafından:)

Mobius, and the winner is için beklediğim cevabı yalnızca sen vermişsin teşekkürler:))

Tuğçe, Tiger ın masumiyeti ıspat derecesinde açık aslında. Bunu sadece Ti ya yapıp Ger a yapmaması ilginç değil mi?

Ayça, Tiger için net dünyasının meşhur kedisi demişsin buna ek olarak Tiger sosyal hayatında da kabul görmüş bir pati olduğunda hal hatır sorma sıralamasındada yer alıyor telefonlarda:)

arzu hal, sıkılmak doğal aslında hergün sabah yem akşam su değişimi uygulaması bir süre sonra sıkıcı olabiliyor gerçekten.

Fulya, er geç her canlı ölümü tadıcıdır öyle değil mi, ayrılık gerçekten zor.

Melek, Tiger alt yazıları yakalamaya çalışır bazen, yada tv de gördüğü elleri yakalamaya çalışır kendisiyle oyun oynanıyo zannedip:)

Aymen dedi ki...

siyap, senin pisi de çok tatlı valla gördüğüm kadarıyla:)

paticanlar dedi ki...

yani su hergün değişse de , sağlıklı bir akvaryum yöntemi değilmiş..))
evet teşeküllü olanı iyiymiş.

Melek* dedi ki...

ay ne güldüm bence bu kedi sizi kandırıyor size öyle izlenim veriyor siz evde olmıyınca onu yer bu kedi:)) çok güldüm canım ölen balığı kedi yeseydi bari..

Boncukçu dedi ki...

Sevgili Aymen,
Ben düşünemiyorum bile Minnoşla balıkları aynı mekanda, bizimki tvdeki akvaryum görüntüsün bile içine düşüyor :)
Tiger'ı öpüyoruzzz
Minnoş & Boncukçu

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

:)))) Ya ben bayılıyorum senin bu kaplancığa. Kültürlü pisicik. Yarın öbür gün yorum da yapar, ahan da yazdım buraya.:)

Yesene gülüm işte, hazır önüne koymuşlar balığı. Hemi de canlı, hemi de oynak. Sonra yine yıka elini. Yemekten sonra babında.:)

Unknown dedi ki...

İlk resmi çok tuttum ((((: Balıklara acıdım ama resmen sadistlik bu canım alla alla o-0 Kötü kız ((:

Aymen dedi ki...

melek*,:)) Tiger bütün testlerden geçti yinede temkinli davranıyor olur ya kızgın bir anına denk gelir hani:) Tiger çiğ balık yemediğine göre ölü balığı hiç yemez canım:)

boncukçu, Tiger ara sıra kedi olduğu sinyallerini versene insanlaşıyor her geçen gün:) akvaryum balıklarını ancak kızartıp ayıklarsak belki bir ihtimal yer:)

fikriminincegülü, Tiger yorum yapamıyor ama şimdilik, yorumuna epeyce bi güldü ama:)))

çileki, Tiger masum, Ti ya intihar etti yada Ger tarafından kıyıldı:)) Tiger'da Yüce blogcular tarafından da aklandı:)) Tiger ın canlı balık suyu lıkırdama keyfine artık Ger da alıştı dilinin altından gelip geçiyor umarsızca, herkes hayatından memnun anlayacağın:))

Fırat DEVECİ dedi ki...

Uwww kedişe bak yaaa!!!
Yerim onu yer!

Ayrıca merhaba ;)