5 Şubat 2008 Salı

KIRMIZI ÇUF ÇUFA VEDA

Ayrılık ne zor.. Gariptir ki, ben sevmediğim insanlarla hatta nesnelerle bile ayrılırken bir derece ızdırap duyarım, her ayrılık bir vurgun gibi beni kısmen sarsar.
Bugün kırmızı çuf çuftan ayrıldım. Vedalaşmadık. Kısa sürdü ve acısız oldu herşey.

Buraya geldiğimden beri bana eşlik etmişti. Onu kabullenmem zor olmuştu ama kısa sürede alıştık gitti birbirimize. Kah yolda kaldık, kah toz bulutu olduk yollarda onunla, kar kış kahrımızı çektik birbirimizin. Ve son vazifesini de yaptı, sessizce trafiğe karıştı gitti.

Emektar sarı çuf çufuma geri döndüm bugün. Onu ihmal ettiğimin farkında olarak hasret giderelim dedim, yola çıktık yolda kaldık :) Arkamızda kırmızı çuf çuf vardı neyseki. Bize can verdi aküsüyle, son vazifesinide yapmıştı, yolumuza devam edebildik böylece. Hüzünlüydük hepimiz radyo bile bir başka telde çalıyordu bugün.

Özlemişim sarı çuf çufumu, birbirimize yeniden alışmaya çalıştık bir süre.
O da mahzundu. Nede olsa yoldaşını uğurlamıştı. Az mı yanyana vakit geçirdiler koca 1,5 yıl. Sonuçta kırmızı çuf çuf artık ellerin olacaktı. Al yazmalım, kara yazılım al çuf çufum.. :(


Hüzün içinde yaşanan mutluluk, Oğuzeli (Gaziantep ilçesi) yolunda kış ayında yaşanan bahara karışmıştı. "İşte bak" havaalanı tabelası dedi sarı çuf çuf. Bensiz geldin gittin bu yolları onca zaman, bak işte şimdi ikimizde buradayız. Kim derdiki ikimizde bu yollarda beraberiz.

Al çuf çufun yaz ayında yaptığı elim kazayla biraz sarsmıştı ve sarsılmıştı ama çabuk toparlanmıştı herşey neyseki. Acısıyla, tatlısıyla vazifesi tamamlanmıştı kırmızı çuf çufun. Ve ben bir kenarda mahzunca bekleyen sarı çuf çufuma kavuştum artık.

Hiç bir şey kararında durmuyor akıp gidiyor. Canlı cansız herşey değişime uğruyor. Bizlerin payına da gidenin ardından uğurlamak düşüyor bazen. Güle güle kırmızı çuf çuf yolun ve farların açık olsun, seni unutmayacağım :(

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Sarı çuf çufunu güle güle kullan..:))
Bol bol seyahat etmek nasip olsun...:))

xxx dedi ki...

Gidenlerin üzmesi,yerine gelenlerin onun yerini dolduramamasından kaynaklanıyor.Eğer hayatımızdaki yeni şeyler,eskisinden daha çok işimizi görüyorsa,onları daha çok sevmişsek eskileri hatırlamıyoruz bile.Eskilere özlem,onların yerini dolduracak birşeyin hayatımıza girmesiyle son buluyor.

Adsız dedi ki...

Aymencim, eskiler hep gittiğinde biraz ona özlem duyuyoruz ama yeni gelenede çabuk alışıyoruz, Burda eski ile olan anıları daha fazla özlüyormuşuz gibi geliyor bana...))
Güle güle kullan canım...

Fulya dedi ki...

Ya biz insanlar hep yanımızdayken farketmeyiz bazı şeyleri uzağa gidince anlarız kıymetlerini.

Goksu dedi ki...

A yerim ben seni!Hic uzme kedini, her araba kendi kismetiyle gelir!Ben de simdi benim arabami satmak zorundayim, oyle uzuluyorum ki, cok hayalini kurdugum arabaydi.Naapalim, baska bir zaman baska bir yerde karsilasmak mumkun olur insallah!:)

Adsız dedi ki...

Eşyaların varlığı bizim rahatımız içindir bu vesile ile onları hayatımızın parçası olarak görmemek gerekir diye düşünüyorum.Sarı çufçufun hayırlı olsun dyeyim bende

yemek dedi ki...

Aymen ben çocukken sokakta yediğim herhangi birşeyin çöpünü başak sokaklarda tamaz mutlaka evimizin çöpüne atardım.:)) Sanki arkamadan garip garip bakacak gibi gelirdi.:) Tabi bu çocukça ama ayrlıklar konusunda sana katılıyorum.
Sana sarı çuf çufunla hayırlı ve huzurlu, hatta istanbul'a doğru uzanan yollar diliyorum.:)

Aymen dedi ki...

Canım arkidişlerim, insan galeyana gelip yazmaya başladığı zaman, acaba ben olayları gerçekten 3. kişilerin anlayacağı şekilde anlatabiliyormuyum diye düşünemiyor:) Yayımladıktan sonra ben epeyce bir gülüyorum yazdıklarıma. Şimdi bu yazıda, yahu kim kimden ayrılmş, niye ayrılmış, eskisiylemi kavuşmuş yenisinimi almış, yani ben bile bilmesem karıştıracağım:) Kusura kalmayın.

Sarı çuf çuf zaten benimdi. Ta ki kardeşim bir süre çuf çufları değişelim diyene kadar. Değişime zor ikna olduğum gibi kırmızıya alışamadım sonrada öyle bir alıştım ki ikiside benim gibi hissetmeye başladım. Kırmızı hak vaki olup vedalaşınca ee ben sarı çuf çufuma kavuştum. Benim kardişte askere çuf çuflanınca çuf çuflayanların sayısı ikiye çıkmış olacak:))))))

Yine de hayırlı olsun diyen arkilerin iyi dileklerine canı gönülden katılıyorum. Teşekkürler..

paticanlar dedi ki...

daha daha daha güzel çuf çuflara o zaman..:)
bana da bana da.:))))

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

cnm çok önceden yazmış olmana rağmen bu yazıya yorum bırakmayı kendime daha uygun buldum.çünkü kısa süre önce bende çufçufuma veda ettim.veda edene dek ona ne kadar bağlandığımı bende anlamamıştım 8 senelik arabam dı ve yakın bir akrabaya sattık arada görüyorum ve 2 yaşındaki oğlumda aaa anne senin araban diyor:(dı diyorum içimden bende.öptüm cnm aaa bu arada cevapların müthiş ,eyüp sultanda ibadet etmek oraların mistik desem doğru olurmu bilmem ama havasını teneffüs etmek bana müthiş huzur veriyor.ilerde birgün inşallah orda buluşuruz seninle.öptüm cnm.ammada yazasım varmış.