14 Ocak 2008 Pazartesi

OLSAM OLSAM NE OLURDUM SOBESİ


Sevgili ab-ı hayat'tan gelen sobeyi cevaplamadan uyumayayım dedim. Teşekkür ederim sevgili Bengisu. Bu isme bayılırım bu arada. Bir kaç eklemede ben yaptım. Şimdi sağım solum sobeee bi iki üç dört beş altı........

Yemek olsam ne olurdum?
Sanırım Osmanlı Mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan Hünkar Beğendi olurdum. Sultanlara layık bi yemek derler ya aynen öyle. 700 yıllık, asil ve çok lezzetli bir yemek. Bari yemek olmuşken tarihi bi yemek olayım dedim:)). İstanbul Fındıkzade'de Reyhan isimli sade bi restaurant ta bu yemeği çok güzel yapıyorlar. Lavantin Hünkar Beğendi denedinmi hiç?

Renk olsam ne olurdum?
Sarı olurdum, altın sarısı.
Duruluğu saflığı hatırlatıyor bana. Oldum olası koyu renklerden hoşlanmam. Sarı bana aydınlığı, güneşin, doğanın ışıltılı rengini anımsatıyor.

Müzik aleti olsam ne olurdum?
Bağlama olurdum. Şu dolabıma yaslanıp duran bağlamam olurdum dile gelirdim belki. Ne türkülerle tıngırdardım, buda gelir buda geçer ağlamalar, kara trenler, ayrılık türküleri, hüzünlü aşk, hasret türküleri, bam telim içli içli titrerdi, delicesine şelpe çalınmak isterdim.......aahhhhhhh ahhhhhhh bir ah çekerdimde karşıki dağlar duyardı belki....

Aylardan hangisi olurdum?
Nisan olurdum. Doğanın yeniden dirilişine şahit olunan ay. Kupkuru ağaçların, toprakların yeşerdiği, canlandığı, çiçeklendiği ay. Kara kışın bittiği, yeni başlangıçların yaşandığı, yeniden doğuşu hatırlatan, ilkbaharın simgesi.

Ayakkabı olsam ne olurdum?
Ayakkabı olsam babet olurdum. Sevimli, şirin bebek potinlerini andıran babetler. Uzun boylu olduğumdan bazı ortamlarda Gülüverin Seyahatlerinin benzerini yaşamamak için çoğu zaman tercih ettiğim babetler:)

Kıyafet olsam ne olurdum?
Cemil İpekçi'nin tasarladığı, Osmanlı çizgilerini taşıyan özel bir gece kıyafeti olmak isterdim. Olduğum bu kıyafetin Tiger'ın insanının üzerinde taşımasını isterdim:) Çok şeymi istiyorum:))
Belki çağrıma cevap verir İpekçi dimi:)

Araba olsam ne olurdum?
Karavan olmakla F1 yarış arabalarından biri olmak hususunda kararsızım. Hız yapmayı severim Ferrari pilotu olmak fena olmazdı. Felipe Massa'yı solladığımı düşünüyorumda, Alonzo arkamda kalmış, hiç fena fikir değil. Karavan olup sakin sakin geze toza kıyı kıyı dolaşmakta var ama..... Arasıra Ferrari ara sıra karavan olayım en iyisi.

Hayvan olsam ne olurdum?
Leopar olurdum. Çok sevimli buluyorum. Özellikle kürkü o kadar güzel yaratılmışki hayran kalıyorum seyrettikçe.

İnsan olduğum için şükürler olsun, başka bişey olmayı düşünmek bile ne sıkıntılıymış.
Bende birilerini sobeleyeyim bari. Lavantin'ciğim birisi sen olurmusun? Bir diğer sobelediğim arkadaşım desertwind Nalan sen olurmusun?

15 yorum:

DENİZSEFASI dedi ki...

çok güzel cevaplar, saz, halk müziği konusunda aynı düşüncedeymişiz.
sevgiler...

ab-ı hayat dedi ki...

Merhaba Aymen,


Beni kırmayıp sobeme cevap verdiğin için teşekkür ediyorum.Bengisu kızımın ismi,ben ve eşim de çok seviyoruz kızımızın ismini.



sevgiler....

yemek dedi ki...

Aymen, hünkar beğendiyi 7-8 yıl önce hamileyken denemiştim ve kabus gibi olmuştu.:)) Sakın hamileyken yeni birşeyler deneme, sevecek bile olsan o döneme ait hassasiyetten dolayı yıllarca o yemeği bir daha görmek istemeye bilirsin.:))
Yok verdiğin cevaplar-kıyafet hariç-bana uymadı, sen nasıl bir kova burcusun? Kızım son günlerde bana canını sıktıkça" Sen ne biçim bir enneymişin bana bunu dedin." bunu yaptın vs. diye sitem ediyor. Bayılıyorum böyle demesine. çok tatlı söylüyor.:)) Söylediğimin pekte önemi olmuyor onun canını sıkması yetreli.:)
Tigeri taşıyabileceğin bir giysi tasarımı konusunda sana yardım edebilirim. Malum resim yeteneğim car çizerim yani. Terziliğim de vardır. Ben sana şöyle bir kaftan diker omuzuna da güzel bir heybe monta ettimmi tamamdır. Salına salına taşırsın pisi pisini.:))

paticanlar dedi ki...

oh çok şükür biliyormusun yazının sonunda ya beni sobelemişse diye korktum yahu .
ne zor bir sobe imiş bu. hiç düşünmediğim sorular.sanırım kendimi sorgulaya sorgulaya kırk yıl sonra cevap verebilirdim.:))))
ama seçimlerini çok beğendiğimi söylemeliyim.:)
birde "köşenin delisi" Elif'in evinde akvaryum ve (yanlış hatırlamıyorsam su kaplumbağası da var ayrıca) 2 tane kedisi var hiç dışarı çıkmayan ev kedileri.
o da tam bir hayvansever. 7 aylık bebeği çok şanslı bu yüzden.:)))

Adsız dedi ki...

Aymencim ne kadar güzel cevaplar bunlar böyle...:)))
seni ve sayfanı daha iyi tanımamıza, sayfanı daha cana yakın hissetmemizi sağlıyor..
Ben hep derim iyi ki blog açmışım,iyi ki sizin gibi güzel arkadaşlarla tanışmışım...
Sevgilerimizi gönderiyoruz...

Goksu dedi ki...

Su blog nasil ilginc bir yer , bu sobeyi ilk ben yazdim sonra dondu dolasti bana geldi , super:))

Iste bu konuda benim yazdiklarim:

http://nalangoksu.blogspot.com/2007/12/yeni-askim-ve-sobeeee.html


Bu arada hunkar begendiye bayilirim ve bi yerin iyi yemek yapip yapmadigini hunkar begendiye bakarak anlayabilirsin:)

Aymen dedi ki...

Teşekkürler denizsefası, buna sevindim.

Ben teşekkür ederim ab-ı hayatcığım ne demek her zaman.

Lavantincim, kıyafet konusunu biraz yanlış anlamışsın gibime geldi:)))))
sen yinede hünkar beğendiyi bi denemelisin:)

sevgili paticikler sen güncellemeyince blogunu sadece okur olduğunu düşündüm:) Dediğin gibi ev hayvanlarıyla büyüyen çocuklar çok şanslı olmalılar.

Ayçacığım, güzel düşüncelerin için teşekkür ederim, bilmukabele. Bende sizleri tanıdığıma çok memnunum.

Aymen dedi ki...

Nalan ciddimisin demek ilk sen başlatmıştın bu sobe yi. Bak işte hayatımızda da herşey böyle dönüyo dolaşıyo karşımıza çıkıyo, demek hiç bişey yok olup gitmiyo.

Çok ilginç şu blog dünyası. Şirinler gibi dönüp dolaşıp kendi içimizdeyiz. Hani var ya ruhlar alemi, rüyalar alemi..... eh bide bloglar alemi var...:)))

xxx dedi ki...

Allah-ü Teala, insanı ahsen-i takvim üzere yani en güzel bir kıvamda yaratmıştır.Ne diye başka şeyler olmaya çalışıyoruz arkadaşlar.
Size iyi eğlenceler.

Naile dedi ki...

Merhaba Aymen, ben de senin blogunu ilk kez ziyaret ediyorum. Eski yazdıklarına şöyle bir baktım da sen de Antep'de yaşıyormuşsun ve sen de yazılımcı olarak çalışmışsın. Ben de Antep'de yaşayan bir yazılımcıyım desem :) Bana da ana kart fiyatlarını bilmediğimi görünce garip garip bakıyorlar :))

Tanıştığıma çok memnun oldum bu arada.

Adsız dedi ki...

Aymencim çok güzel cevaplar keyifle okuduk canım...:))
Ayrıca linklerime seni ekledim her ikisinsde TigerAymen şeklinde düzeltim,
Sevgilerimizle....

meleginmarifetleri dedi ki...

aymen harika cevapların var heleki türk halk müziği cevabına bayıldım en sevdiğim müziktir çünkü bir benzer yanımız daha çıktı sevgilerimle hoşçakal

Aymen dedi ki...

inceliklerciğim, haklısın başka bişey olma çabası boş, bu bi oyun amaaaaaaaa:))))

Nailecim bende tanıştığıma çok memnun oldum. Ana kart fiyatını bilmemen çok ayıp:)))) Windows kurmasını biliyomusun bariiii:)))

Teşekkürler Tuğçe sevgiler..

Melekciğim, olsaydın şuracıkta bi sıra gecesi yapardık ne dersin:)))

Goksu dedi ki...

Hadi ama , heyecanla , niye kedimiz olmasi gerek yazisini bekliyorum:)

Aymen dedi ki...

Nalancım az önce yazıyı hazırladım neden kedimiz olsun bizde insanı olalım konulu,benim nette sorun var o yüzden resim ekleyemiyorum, resimli olsun istediğimden flashdiskime aldım yarın üstkattaki müşterim, pardon komşumdan atacam o yüzden bekletiyorum:):))))