1 Ocak 2008 Salı

ARIZA


İşimi soran insanlara ne iş yaptığımı anlatmak hep zor olmuştur benim için. Şimdi çalışmıyorum bu defada ne iş yapmıştını açıklamak daha zor oldu. "Yazılım" kelimesini duyup ne yazı yazıyorsun diyene, sen şimdi bilgisayarın her şeyinden anlıyorsundur diyene, ya ben bi bilgisayar alacam nasıl bişiy alayım diye soranlara alıştım artık. Bilgisayar kelimesinin ne kadar evrensel ve global bir kelime olduğuna ise burada kanaat getirdim. Yani Antep’e döndüğümden itibaren olay çığrından çıktı, beni bilgisayar tamircisi ilan eden apartman ahalisine laf anlatamadığımdan artık teknik servislere çıkmaya başladım. Bu daha geniş boyutlara ulaştı dışarıya da hizmet vermeye başladım. Bilgisayarın da her türlü sorun yaşayan bana koşuyor. Bu aralar en sık aldığım işler modem kurma, internet ayarları, web cam kurulumu, adsl sorunları. Virüs, Windows kurma, anakart arızaları daha sonra sıralanabilir. Telefonla destek ise 24 saat hizmete açık:) Allahım ben nasıl kurtulacağım bu durumdan. Teknik eleman olarak bölgeye hizmet vermekteyim. Yüz ifademden olayı anlamak istemeyip direnenler, hem bi kahve içeriz, kek börek ha ne dersin, bak kediyide seversin:) Kıramıyorum ama bu böyle gitmez ya hayırlısı. Görüyorsun dimi Lavantin beni en hassas noktadan vurmaya çalışıyorlar:)
Bloguma internet sorunundan dolayı resim ekleyemediğimi söylesem vazgeçerler mi acaba…?????

20 yorum:

yemek dedi ki...

Aşkolsun Aymen, teknik destek vs. servisi açmışsın haberim yok! Bizimkilerin de içinde "Bilgisayar" kelimesinin geçtiği sorunları oluyor. "Bilgisayar örtüsü nasıl işlenir? "Ayağım bilgisayara takılınca ne yapmalıyım." gibi.:) Bari onlara da bir uğra.:))Adresi ben sonra veririm.
Benim eşim den de bu tür istekleri olur bazan. Ama erkek olunca fazla ısrar edemiyorlar. Sana da sakal, bıyık filan tavsiye edebilirim.
Hele rüşvet tekliflerine bayıldım. Aymen, bana gelrisen söz sana kedi sevdireceğim.:))

Aymen dedi ki...

Lavantincim, mümkün olsa sana teknik desteğe gelmek için kedi sevdirmen bir yana üzerine ben bir kaç kedi hediye edebilirim:))
Haklısın bu gidişle sakal bıyık takacağım, beni takmaları için şart olacak:)

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

bak biliyorsun bende kedi booool.:)
bizim makinenin "formatı geldi" bacııım.
bir el atsan şuna.:))

Adsız dedi ki...

Şehirlerarası hizmetiniz varmı acaba...?..:)))
eeeeee...popüler olmak kolay değil başa gelen çekilir...
ne diyelim sana kolay gelsin....

Adsız dedi ki...

Aymencim...insanlarla uğraşmak bazen gerçekten zor oluyor..:(

Ama işini hallettiğin insanın yüzündeki o son ifade,hani teşekkür,sevinç,mutluluk ifadesi var ya...
işte o zaman her şeye değiyor..genede sana kolay gelsin canım.....

Aymen dedi ki...

Sevgili Yağmur Damlası, Ayça ve Tuğçe, olaya şöyle bir çözüm getirirsem sanırım çözüm olacak. Servis tarife listesini kapıya asarsam zile basmadan geri dönebilirler:)) nasıl..?

Goksu dedi ki...

Aaaa, yani sana sorabilir miyim bilgisayar sorularimi:)

Benim bazi doktor rkadaslarim dagcilik zamanlarinda koylere gittigimizde "doktor" degil de , "ogretmen" olduklarini soylerdi.Cunku doktor olduklarini soyledikleri an, koyun ne kadar ahalisi varsa basina toplanirdi, benim suram agriyor buram agriyor diye:)

Sana kolay gelsin, eger seni cok yipratmiyorsa yardima devam et cunku pasta borek ve kediye bende hayir diyemem:)

Aymen dedi ki...

Hoşgeldin Nalan, ne demek her zaman sorabilirsinin bilinçli müşterilere hizmet vermekten gurur duyarım:)) en azından sordukları soruda mantık vardır:))

DENİZSEFASI dedi ki...

maden anlıyon ben de yardım isterim, ben de resim yükleyemiyom, ne olacak bu halimiz hııı
:)))

zehra dedi ki...

mutlu hafta sonlar� :)))

paticanlar dedi ki...

profilinde mail adresin yok Aymen'cim. rica edebilirmiyim? :))

Adsız dedi ki...

hosbulduk efendim dunyaniza...:)))aslinda gec bile kaldimm gelmekte....ama bir kac deneme yapmistim sayfayi gormek icin acamamistim....ta ki siz tam adresinizi yazana kadar....:)))neysee gorusmek uzere diyorum...we kolay gele...

not...bu arada bende korkunc br bilgisayar kullanicisiyimdir...:)))

meleginmarifetleri dedi ki...

canıım allah sana sabırlar versin ne diyeyim eh insanlara yardım etmiş oluyorsundur artık:) ilk defa ziyaret ediyorum senin blogu ama çok hoş bende bekjlerim hoşaçakal kediler konusunda ortak yanımız varr

Aymen dedi ki...

denizsefası, internet explorer yerine bir de firefox deneyerek işlem yapmak lazım resim ekleyememe sorunu için

paticikler mail adresim; aymentiger@gmail.com

isimsiz kardiş kim olduğunu anlayamadım belirtirmisin please..

melekcim, teşekkürler, en kısa zamanda ilk uçakla sana uğrayacağım:)

Adsız dedi ki...

hosbuldum efendim dunyaniza....:)) aslinda daha onceleri gelecektim sadece ulasamadimm...yanlis meger yaziyormsuum adresiniiz.....:)))we ewet bende bir bilgisayar kabusuyumdur...:)) asla anlamam...size kolay gele diyorummm we kaciyorummm....badkitty

Adsız dedi ki...

isimsiz arkadas BADKITTY....:)))

Aymen dedi ki...

badkittyyyy senmisin yahu. hoş getirdin bloguma. en az benim kadar çılgın ve tuhaf insan:)) blogu mizahi olup kendisi hayali olmayan ruh.(anlamlı olmadı biliyorum kafiyeye uyayım dedim:) hah şöyyle ekleyeyim senide listeme taaa ki takip edebileyim gülümseten günlüğünü:)

Adsız dedi ki...

Bizede modem kurmaya gelirmisin :)

Murat Artan dedi ki...

size sabır ve kolaylık dilerim.insan içindeki temizlikten güzellikten ötürü insanları kırmamak istiyor ama bu sefer de insanın kendisi sıkıntıya düşüyor.

hayır demesini bilmek gerek.

Aymen dedi ki...

tabi ki gelirim umar, hatta modemi kurar kaldırır yeniden kurar bi daha kaldırır ve sonrada öylece bırakırım:) hatta bir alana bir bedava modem satarım:)

halısın ivriz iyi niyetide istismar etmemek lazım, en azından nabız yoklamak daha doğru olabilir.