14 Aralık 2008 Pazar

A.R.O.G.

Pazar günleri son zamanlarda hayatıma sinema günü olarak yerini alırken Arog 'u izlemek için 2 sinema dolaşıp 3. sünde yer bulabildik ancak. Filmi nezih bir salonda izleyip çok keyif aldım doğrusu. Türk filmlerine iyi kaynaştım ben bu ara. Sırada 26 Aralıkta vizyona girecek gururun ve asaletin cisimleştiği güzel insan Serhan'ın filmi var (Yağmurdan Sonra). Film başlarındaki reklamlarda Mahsun Kırmızıgül'ün de bi film tanıtımı vardı fena görünmüyordu. E tabi Türk sinemasına destek vermek gerek:)

Filmi izlerken aynı salonda bulunduğum insanlara da göz gezdiririm, kimler tarafından rağbet görmüş tepkiler nasıl diye (bana ne oluyosa:)), herneyse film başladığında bu kadar gülebileceğimi düşünmemiştim. İkinci bölümde ise artık gülmekten gözlerimden yaş geldiği sahneler oldu. Ben bunları yaşarken salondaki büyük bir ciddiyetle perdeye yönelen bakışlar mı abartıyordu, ben mi, şaşırdım bir hayli. Özellikle maç yapılan kısımlarda sanki gerçekten maç izler gibi somurtuk suratlarla izleyen insanları görünce inanamadım. Maç esnasındaki formalara bile bakarken çok güldüm espiriler bir yana.(resmen derya baykal da atkı şapka yapılan sakallı ipten örülmüştü:) Millet neden gülmüyordu anlamadım.

Neredeyse bir ilk; bir Türk komedi filmi ve belden aşağı vurmalar yok, küfürler başka dilde yapıldığındanmıdır nedir hiç batmıyor. Her filmde söylendiği gibi yabancı bir filmle benzer yönleri olduğu söylensede tamamen bilinçli olarak göndermeler yapılmış zaten filmdede bu çok bariz.

Bu film beni güldürdü ve ben bu filmi beğendim. Bayağı komedi filmlerinden çok farklı bir tarz benimsenmiş. Demekki Türk insanının önüne yığınla küfür ve bol miktarda cinsellik dökülmedende film tavan yapabiliyormuş, insanlar gülebiliyormuş (bizim salon hariç, bişey olmuştu onlara sanırım, yada çok ciddiye aldılar olayları :)

Filmde teknolojide süper kullanılmış, gözü tırmalayan bişey pek yok. Kostümler çok güzel, çok komik, çok güldüm. Cem Yılmaz iyi iş çıkarmış.

Filmde Esnaf Arif in hayata bakış incelikleri:) çok güzel sergilenmiş, film başka dile çevrilse tamamen özelliğini yitirecek şekilde türk insanının anlayacağı konuşma şekli ve espirilerin uyarlanışı yeterince komikti.

Bu ülke güzel işleri hakediyor. 1970 lerde insanlar ay yörüngesinde dolaşırken milletimiz rejimdi, dindi, kılık kıyafetti, siyasetti beyinler meşgul edilmiş. Bir çok medeni gelişmeler geriden izletilmiş. Bilim dünyasında yığınla gelişmeler varken hala eğitim hakkı, çalışma hakkı elinden alınan insanlar yaşıyor bu ülkede. Bu millet manen çok zulüm görmüş çok bastırılmış. Bu konuya nasıl daldım şimdi:) başka zamana bırakayım bari. Bu filme gidin hemde gönül rahatlığıyla:))

10 yorum:

xxx dedi ki...

Sinemaya gitmeyeli 6-7 sene oldu sanırım. En son "Castaway"e gitmiştik. Daha da gitmeyi düşünmüyorum. Bu etkinliği hayatımdan çıkardım.

meleginmarifetleri dedi ki...

Bende uzun zamandan beri gitmedim sinemaya ama çocuklar gitti anlata anlata bitiremedi..
Demekki haklılarmış:)))
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

AROG'u ben de beğendim ve çok güldüm. Bir kaç gün önce sinema ekranından izlemiştim dün karşımda kanlı canlı halini görünce bi acayip oldum :))

Adsız dedi ki...

Sen yazmaya devam et hepsini toptan izleyeceğim.Arada da tiyatroya gitmeni tavsiye ederim.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ben hala su yeni cikan Turk Film'lerini izleyemedim, bakalim ne zaman bana kismet olacak :(

Sevgili Aymen izledigin Turk Filmi yorumlarini merakla bekliyorum :))

Bu gun Tiger'dan bir poz yok mu :)

Aymen dedi ki...

arzu hal, bu etkinliğin yerini alacak başka şeylerle doldurmuşsundur eminim.

melek, bir zaman sonra sinemaya vakit ayırmak zor oluyor sanırım. çoluk çocuğa karışınca yani.

çilekli, hacı olmuşsun kutlarım:))) cem yılmazla aynı salonda kafa kafaya bulunmulsun:)))

umar, geçen gün şehir tiyatrosuna ne var ne yok diye bakmaya gittim. uzun uzun afişlere baktım ve vazgeçtim:))

moonsun, sen New York geziyosun filmlere vaktin yok iyide yapıyosun valla. Tiger bu aralar kötü bi dönemde resmetmek istemedim:))

zehra dedi ki...

cok merak ettıgım b ır fılm ınsallah ıstıyorum ama en son ıssız adama gıtmıstım onuda cok begenmıstım bu aralar guzel seyler yapıyor bu benıde cok mutlu edıyor

Boncukçu dedi ki...

A demek komik buldun. Güzell ben de gideyim o zaman:)
son zamanlarda türk sineması düzgün işler çıkarıyor ve ben de bizden insanları, bizim hikayelerimizi izlemeyi seviyorum.

Adsız dedi ki...

öncelikle merhaba bencede harika bir film bende aynı analizlerde bulundum koparak izlediğim sahenlerde insanların sakin kalması akıl sağlığımdan şüphe etmeme sebep oldu :)

Aymen dedi ki...

zehra, ıssız adam hk fikirlerim belli:))

boncukçu, acıklı üzüntülü yada küfürlü film lerden başka bir film görmek güzel gerçekten.

uçandepik, ne tür bir beklentiyle geldiklerini merak ediyorum insanların bu filme, ilginç:)