18 Eylül 2008 Perşembe

YENİ RAMAZANLAR-TATLI DENEMESİ

Ramazan da davulcu katili olmamak için direnen ve gün boyu acıkmayan, susamayan insanlar taifesindenim. Üstelik tatlı sevmeyenler grubuna da dahilim. Hal böyle olunca Ramazanda içimde tatlı yapma isteği epey bir geç oluştu. Sevgili blogger, pastalar kraliçesi Melekciğim ile msn de küçük bir istişare yaptık ve ne yapacağıma karar kıldık. Önce kalbura bastı, badem pare, irmik tatlısı ve sonrada revanide karar kıldık. Üzeri bol fıstıklı revani. Eee burası Antep, fıstık yerine ceviz kullanmak biraz ayıp olur:))
Melek bana bütün detaylarıyla önce yumurta akını çırp, sarıya karıştır, tereyağını erit sonra birbirlerine çarp böl gibisinden püf noktalar verdiysede lakin itiraf ediyorum; ben neredeyse hepsini karıştırdım ve çırptım:))) Az önce de tadına baktım revani hiçte fena olmamış:):)

8 yorum:

xxx dedi ki...

Davulcu konusunda şiddetle aynı fikirdeyim. Nezaman kaldıracaklar bu adeti diye hasretle bekliyorum. Alarmlı saatler icat oldu kardeşim. Hem ben istediğim saatte uyanmak istiyorum.

meleginmarifetleri dedi ki...

Aymen.
Demek ben boşuna yazdım haaa:)
Eh bol antep fıstıklı mımmmm harika olmuş ellerine sağlık.
Öptüm, hoşçakal..

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Fıstıkla da kimbilir nasıl güzel olmuştur. Üstelik bolca da koymuşsun. Yeme de yanın da yat.
Sevgiyle kal.

Emre KORLU dedi ki...

valla hiçte fena gözükmüyorrrr:)

antepası dedi ki...

Çok güzel görünüyor.Eline sağlık.Senden böyle şeyler görmediğimiz için değişiyormusun acaba diye bende kendi kendime sordum.:)))))

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

aymen'cim demekki tarif gerçekten tam kıvamında bir tarifmiş ki bu uygulama ile bile tutmuş:) cnm ellerine sağlık.

Murat Artan dedi ki...

yahu o davulcu nasıl çalıyor öyle,hakikaten delirmemek içten değil,dışarıda kızıl kıyamet kopuyor.antepe ilk geldiğim gün adam bizim meskenden çıkana kadar uyuyamadım,bari imsaka yakın çalsa bir şey demiycem,gecenin ikisinde sahur mu olur yahu.geçen yıl karataşta 11. kattaydım deliriyordum,bu yıl 1. kattayım davul evimin içinde çalıyo resmen.
bizim antakyada davul yok,bir top atıyorlar sahura,bir de sala veriliyor minareden,çok mübarek şehirizdir öyle müzikti davuldu yok bizde:)))
tatlısız iftar olmaz,bir de baklavaysa ohh yani.ama canım billuriye çekti şimdi ya neyse.
ellerinize sağlık afiyet olsun size.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Sevgili Aymen,

eminim tadi da harikadir, gercekten cok guzel gorunuyor, ellerine saglik :) Ben de pek tatli seven guruptan degilim ama itiraf ediyorum "simdi olsa da yesem" diyorum :) Afiyet olsun :)