19 Ağustos 2008 Salı

TIGER'DAN HABERLER

Tiger, 09/08/08 tarihinde 3 yaşını doldurdu. Ve yeni bir klinik bulduk Tiger için, çok mutluyum. Tiger ilk defa hırçınlaşmadan aşısını oldu, muayene edildi. Güvenilir ellere teslim ettiğim için çok huzurluyum. Bir önceki vet hayal kırıklığına uğratmıştı, neredeyse bu şehirde doğru düzgün pet klinik bulamayacağımı düşündüğüm sırada Allah yardım etti.

Kısırlaştırma konusunda ilk defa bir hekimden objektif karar duydum. Tiger bir kaç yıl daha kısırlaştırılmayabilirmiş. Bu çok güzel bir haber. Çünki ileride yavrulama imkanı olabilir. Tiger'ın neslinin tükenmesini istemem. Hekimimiz de Tiger'ın çok zeki bir kedi olduğunu söyledi, üstelik Tiger tırsık durumdayken oldu bunlar:) Kist aşımız ve parazit tedavimiz bitti. Diğer aşılar 11. ayda yapılacak.

Mamamızı da değişime uğrattık. Tiger artık Pro Pac ile beslenecek. Tok karnına bile yediğine göre beğendi demek. Market maması devrine son verdik şimdilik.

İnsan sağlığına dahi yeterli önemi göremediğimiz bu ülkede hayvanlara yapılan muameleyi varın siz tahmin edin. Bu bakımdan pet sahibiyseniz her bakımdan güven duyacağınız bir kliniğin var olduğunu bilmek çok önemli. Daha önemlisi evcil hayvan beslemek hem emek hemde dikkat istiyor. Hem pet sağlığı hemde kendi sağlığınız için maddi giderlerinin fazla olduğu bilinmeli buna göre sahiplenme yapılmalı. Sevmek ise şart hemde ebediyyen :)

8 yorum:

Murat Artan dedi ki...

nice yıllara efendim.
bir şeyi merak ediyorum,kedinize kendi mamasından başka yemek vermiyor musunuz?? eğer öyleyse hayvan aynı şeyi yemekten bıkmaz mı?
bizim köpek rina kendi mamasını minnetle yer bazaen ama bilirseniz pasta tatlı vb. çok seven hayvanlar olduklarından bu gibi şeyleri ayıla bayıla yiyorlar.

meleginmarifetleri dedi ki...

Çok sevindim güzenilir vet bulmana..
İşler hallolunca rahatlamışsın bakıyorumda:)
Seni anlayanlar çok değildir sanırsam ama ben anlıyorum hayvan sevgisi çok bşka birşey keşke bütün insanlarda olsa..
Demek ananane olmaya karar kıldın hayırlısı..
Hoşçakal.

Aymen dedi ki...

ivriz, teşekkürler. güzel bir soru sormuşsun. kuru mama dan başka yiyecek veriyorum ara sıra ama kuru mama sürekli maması. ev yiyecekleri devamlı olduğunda diş çürümelerine neden olabiliyormuş. hazır mamada bütün vitaminler dengeli bir şekilde bulunduğundan daha sağlıklı. bıkmıyor çünki tavuklu, sığır etli, balık lı şeklinde çeşitlemeler var. en önemlisi de hayvanları insanlardan ayıran özelliklerden biri değilmi tat alma duygusu, fikir ve akıl yürütme. tatlı konusuna da dikkat etmek gerekli. hem dişler için hemde çikolata gibi yiyeceklerdeki kakaonun hayvanlar için zararlı olduğunu biliyorum. aman dikkat.

melek, evet çok rahatladım içim içimi kemiriyordu kısırlaştırma konusunda. bende bu post u hayvanseverler için yazmıştım zaten:) yavrulama belki ilerki yıllarda olabilir bakalım.

Goksu dedi ki...

Bu yaziyi bi de kediler okuyabilseydi ne kocaman bir opucuk kondururdu yanagina kimbilir:)

Aymen dedi ki...

Nalancım, harika bi bakış açısıyla yorum yapmışsın:)

Tahire...( Kız kulesi ) dedi ki...

Kedilerimiz çok benziyormuş aymen arkadaşım.Pazartesi günü malesef kısırlaştırdım kedimi dün eve getirdim.benimki dişi adı da Miço ve 11 aylık oldu sanırım.neyseki bana tepkili davranmadı yanımdan ayrılmıyor ama ameliyat görüntüsü beni vicdanen çok rahatsız etti hiçbir açıklama beni bu konuda haklı çıkarmaz Allah beni affetsin tabi Miçoda:(

Aymen dedi ki...

kız kulesi, Kedi kediye benzer derler:)) geçmiş olsun yalnız kısırlaştırmak için biraz erken davranmamışmısın? buna etken ne idi merak ettim? bundan sonrası için çok rahat edeceksin bu bi gerçek. blogunda kedinin resmini ben mi göremedim yok mu yoksa.

Adsız dedi ki...

Merhaba!!! Ben bu Tiger'i yedim. Ne güzel pozlarını yakalamışsınız :) Başarılar dierim...