12 Nisan 2008 Cumartesi

MARKA DÜŞKÜNÜ TIGER

Huysuz kedim Tiger, yiyecekler konusunda ağzının tadını çok iyi bilir. Tatlı tercihi Ülker sütlü çikolatadır. Her gün bir tane çikolatayı aç yada tok karnına zımpara yüzeyli diliyle tadına vara vara yalar yutar.
Günlük Mama ihtiyacını Whiskas kuru mama ile giderir. Ağzı açılan paketin fermuarı olmasına rağmen, kullanım süresi uzadığında aroma kaybına uğraması gerekçesiyle yemez. Resimdeki büyük paketi bu nedenle bitirmedi. Ancak küçük 300 gr lık paketlerle alınması durumunda mamayı sonuna kadar tüketir.
Tüpte çikolatayı, tane ülker çikolata olmadığında idareten yer. Ülker haricinde hiçbir çikolataya yanaşmaz. Saray, Şölen vs markaları çok uzaklardan tanır kıpırdamaz bile:)

Balık konservesinde Dardanel ton tercihidir. Zamane kedisi böyle bişey olmalı. Neyse ki giyim derdimiz yok. Yoksa çantada Nine West, Elle, elbisede Jovani, Gucci, Fendi tercih ederdi aman neme lazım:)

31 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Bu lüksü dahî bulamayan insancağızlar var. Çok şanslısın Tiger....

antepası dedi ki...

Canım benide eve kabul edermisiniz.O çikolatalarıve o markayı bende çok severim.Bir tek günlük kedi maması yerine ev yapımı tencere yemeği isterim.O çanta markalarını filan eve yerleşeyim düşünürüz:)))

ilham perisi dedi ki...

Aymen inanmiyorum yaa.Gercekmi cikolata yiyor.Bende besledim kedi ama cikolata falan yemediii.Valla acayip ve firlama bir kedin var.Damak tadi cok gelismis...

Adsız dedi ki...

Benden iyi besleniyormuş kefere :)

yemek dedi ki...

Bazan hayvanların sahip olduğuna insanlar bile sahip olamıyor.:) Sosyete tiger, kaç çocuk balık konservesi yiyor he, sözle bakayım?:))
Aymen, bu kedi senden sene de iki kere de tatil isterse hiç şaşmam.:))

MOBIUS dedi ki...

"Neyse ki giyim derdimiz yok" Çok hoşsunuz ya:)
Tigeeerr, kardeşlerin çöplerde gün geçiriyor sen mama beğenmiyorsun. Helal olsun,ilerde gurme de olur Tiger ;)

Aymen dedi ki...

recephilmi, kader işte:) sadece insanların değil tüm mahlukatın kaderleri birbirinden farklıdır.

Fulya, seni ağırlamaktan mutluluk duyarız, Tiger insanları sever yeterki yanında bi kedi getirme.

İlham perisi, sadece çikolata yese müthiş bir damak lezzeti var. Buna rağmen kilo almıyor, seçici olduğundan sanırım.

Umar, kefere mi? Tiger'ın tırnakları da en az damak lezzeti kadar gelişmiştir benden söylemesi.

Lavantin, Tiger neyse ki abartmıyor. Çikolata yı her zaman vermiyorum, versemde hep aynı ölçü yer. Balık içinde diğer yiyecekler içinde geçerli bu, kapasiteyi aşmaz. Tatil den hoşlansa götürmek isterim ama o kapıdan kafasını bile uzatmak istemiyor.

Mobius, Tiger kendi katagorisinde iyi bir gurme dir. Sokaktaki arkadaşları aç olmalarına rağmen besili besili gezerken Tiger pencereden onları bütün zarifliğiyle prenses edasıyla seyreder:) Haksızlık etmeyelim Tiger mamasını sokak kedileriylede paylaşır zaman zaman.

xxx dedi ki...

İnsanların belirli tercihleri, zevkleri varsa hayvanların neden olmasın? Aslında hayvanlar yemek konusunda daha seçici. Her önüne konanı yiyen bir tek insan sanırım.

Boncukçu dedi ki...

Sevgili Aymen,
Bizim zilli de marka ayırdedememekle beraber tatlıya bayılıyor ama kedili Mutfaklardan Sevgili Oya tatlının gözlerine zararlı olduğunu söylediğinden beri az yediriyoruz.
Tiger da muhteşem çıkmış bu arada :))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Çikolata tercihi, benim evdeki küçük kediyle aynıymış. Lakin bizimkinin bir de kıyafet sorunsalı var. Haydi gene iyisin, hiç değilse oradan kazançlısın.:)

Aymen dedi ki...

arzu hal, önüne konanı yiyen ve sonrada yediklerini geri vermek için yine para vererek kurtulmak isteyen diye de ekleyebilirm:)

boncukçu, bende tatlının gözlerine zarar verdiğini bir yerde okumuştum ama vet hekimimiz bunun kesinlikle yanlış bir yargı olduğunu söylediğinden beri çikolatayı içim daha rahat veriyorum.

incegül, ee olacak o kadar fark canım:)

Murat Artan dedi ki...

kediniz olayım beni eve alın:)))

bizim kediciklere ne versen yer:)bizim marka takıntımız yok vesselam.eh küçüklükten şımartmadık ki biz böyle:)

yass dedi ki...

aymennnnn, bılıosundur ama ben yıne de soyleyım:)

whıskas kedıcıkler ıcın cok tehlıkelı.. zaten ondan cıldırıyorlar tadına.. olması gerekenden fazla mıktarda aroma ve seker koyuyorlar.. ama hem vıtamın mıktarı hem de cok yaglı..bende ılk zamanalr bılmedıgımden vermıstım ogluma.. hala o yaglar gıtmıyor gobek cıvarından.. veterınerden duyduguma gore oyle yaglanıyor kı yumurta bıle olusamuyormus rahmınde..

benım oglumda cukulataya bayılıyor:) bızımkısı saf daha ne versek yıyo markacı degıl:P

karakazan dedi ki...

Aymencigim,tiger agzini tadini biliyor vesselam:)Allah agzinin tadini bozmasin diyorum.Cokokremden bende istiyorum,cok severim bende.:)
Ayrica haberin varmi bilmem ama sayfamin adresini degistirdim,linklereinde degistirirsen sevinirim canim.

selamlar,serap uzun.

Aymen dedi ki...

ivriz, kediye ne verirsem yer mantığı bence çok sağlıklı. Çünki hem daha doğal hemde çeşitli beslenmiş oluyorlar. Bir tek mamaya bağımlı olması her yönden sakıncalı özellikle kuru mamalar böbrekler için tehlikeli olabiliyor.

yass, whiskas ı vet hekimler önermiyorlar bunu biliyorum ama söylediğin kadar kötü boyutlarda olduğunu bilmiyordum. Peki sen hangi mamayı veriyorsun?

Karakazan, yeni blog adresini ekledim. Yeniden aramıza dönmene çok sevindim.

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

http://www.recephilmitufan.com/2008/04/kediciklerin-coca-cola-kutusuyla.html

Aymen' in de yukarıdaki videodaki gibi yaramazlıkları var mı? Varsa yayımlarsan çok zevk alırız...

Unknown dedi ki...

yuh diyorum daha da bişi demiyorum :)))) kaşık düşmanı bu tiger yawf

yass dedi ki...

ben royal canın, hılls ve proplan kullanıyorum sıkılmasın dıye degıstırerek.. tabı bı de dıyetlerı:P

ilham perisi dedi ki...

Antepli bacım nasılsın.Sende yoksun meydanlarda.Tiger yedimi yoksa seni:))))

meleginmarifetleri dedi ki...

Aymencim vallahi çok haklısın seninkisi benim minnoşdan daha bi mıymıntıymış ayol.
minnoş hiç çikolata yemez mesela.
Dün veteriner hekimimize sordum neden viskas mama çok seviliyor diye sebebi şeker oranının daha fazla olmasıymış.
Dediğin doğru allahdan kıyafet sorunun< yok yoksa ne olurdu senin halin:)
Öpüyorum canım bende beklerim bende civcivlerimiz var gel bak hadi öptüm bay

Bir Dilim Düş dedi ki...

Merhabalar,

Biz yani Selcen ve Evren bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Karar verdik vermesine ama bir yandan da bizi bir telaş aldı ne yapalım diye. İstedik ki etkinliğimiz hem herkesin yüzünde bir tebessüm oluştursun hem de gönüllerimizi küçük hediylerle biribirine bağlasın. Sonunda karar verdik, yaklaşan anneler gününü de düşünerek ANNELER GÜNÜ & KALPTEN GELEN GÜZELLİKLER etkinliğini başlattık.

Katılmak isteyen blogcu arkadaşlar
annelergunu.kalptengelen@gmail.com’ a ad, soyad, blog adresleri ve hediyelerinin gelmesini istedikleri adreslerinin yazılı olduğu bir mail atacaklar ve 10 Mayıs’ta yapılacak kura sonucunda birbiri ile eşleşenleri biz 11 Mayıs’ta mail ile bilgilendireceğiz böylece herkes sadece kime hediye alacağını öğrenmiş olacak. Ancak hediyeniz geldiğinde kimden geldiğini öğrenebileceksiniz. Hediyeleriniz elinize ulaştığında da bloğunuzdan yayınlayacaksınız. Eee bu arada annelerin, anne adaylarının ve geleceğin annelerinin de anneler gününü kutlamış olacağız. İsterseniz yurt dışından isterseniz yurt içinden nereden olursa olsun etkinliğimiz herkese açık. İstediğiniz her şeyi hediye edebilirsiniz kendi ördüğünüz bir şal, yaptığınız bir reçel, bulunduğunuz yere ait yöresel bir şey, pastacılık malzemeleri, kitap vs vs vs… Hepinizi etkinliğimize bekliyoruz.


Son Katılma Tarihi: 10 Mayıs 2008
Hediyeyi Ulaştırma Tarihi: 10 Haziran 2008
Hediyelerinizi Bloglarınızda Bizlerle Paylaşma Tarihi: 12 Haziran 2008

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ben de kedim için mutlaka özel veterinerlerin önerdiği mamaları kullanıyorum, beyimizin kumu bile elma esanslı :):):)

Goksu dedi ki...

Valla Tiger agzinin tadini biliyor , o yuzden kedi sahiplerinden de en iyisi ile yasiyor:)

ilham perisi dedi ki...

Aymen beni reddetmezsin diye mim attım sana.Bloğuma bakıver..Bir de neden ortalarda yoksun:???

OUR BEAUTIFUL HOUSE&GARDEN dedi ki...

Aymen´cim, cikolatanin kedi ve köpeklere cok zararli oldugunu bildigimden, hayretler icinde kaldim. Umarim zarari dokunmaz. Ne biz kedilerimize, nede kardesim köpegine asla cikolatadan vermiyoruz hatta kaciniyoruz. Beni aydinlatirsan sevinirim. Sevgilerimle...

Punky ve Assy´nin anneleri...

antepası dedi ki...

Aymen huhuuuuuuu neredesin.İyisindir inşallah.

dipsizkuyu dedi ki...

tiger'a allah güzel ömürler versin. sizi birbirinizden ayırmasın. fakat uzun yıllardır kedilerle yaşayan biri olarak uyarmadan geçemeyeceğim iki husus var. birincisi tiger çikolatayı çok seviyor olabilir ama çikolata ikramını ayda yılda bire düşrmenizi önereceğim. göz ve diş sağlığı için ço iyi bir gıda sayılmaz. ikincisi whiskas kuru mamayla ilgili. tiger'ın erkek olduğunu tahmin ediyorum. bir de kısırlaştırdıysanız ona kuru mama ydirmemenizi öneririm. illa yediririm diyorsanız premium kuru mamaları denemelisiniz. kısırlaştırılmış erkek kedilerin idrar yolları yıkanabiliyor. struvite dednilen bir taşla. ve bu taşa özellikle kuru mamaların neden olduğu düşünülüyor. inanın tedavisi oldukça zahmetli bir hastalık. kedi günlerce çişini edemiyor. ve çoğunlukla insanlar bunun geç farkına varıyor. o arada kandaki üre miktarı artıyor böbrekler zarar görebiliyor. bence başınıza gelmesini beklemeden tiger'a ev yapımı yaş mama yedirmeyi deneyin.

Aymen dedi ki...

Çikolata tatlı konusunu Tiger için yeniden araştıracağım. Bilgilendirenlere teşekkürler.

Adsız dedi ki...

dipsizkuyu'nun burada bellirtigi nedenlerden biz 2 yasindaki kedimizi kaybettik.

Unknown dedi ki...

Kediler için zararlı ve tehlikeli olan Whiskas değil, çikolata ve tatlıdır.

Aymen dedi ki...

defne, teşekkürler. aslında zarar veren maddenin kakao olduğu söyleniyor. özellikle çikolata almayı bıraktım ayda yılda bire düştü.