20 Aralık 2007 Perşembe

EID MUBAREK, HAPPY BAIRAM

Tüm insanlığın ve özellikle blogcuların :) bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
Kimimize göre Kurban Bayramı, besili bir hayvanı kesip, biçip kebaplık yerlerini ayırıp, çiğköftelik bölümlerine ayırıp, işkembesini kelle paça yapıp, şişe sıra sıra kuşbaşıları dizip mangalı püfür püfür yellemektir:))
Kimimize göre Kurban Bayramı, bütün sezon çalışmışlığımızın verdiği tatil arayışıyla, bulunduğumuz yerden uzaklaşıp beynimizi dinlendirmek için nezih bir yerde, bir tatil fırsatıdır:))
Kimimize göre Kurban Bayramı, bir kaç hafta önceden evimizin dip bucak bütün noktalarını ve yüzeylerini ovalayarak parlatıp, gıcır gıcır yapma fırsatı yada eziyeti çekip bayram gününü yorgunluktan bitap düşerek bir kenarda yere paralel olarak geçirmektir:))
Kimimize göre Kurban Bayramı, ciciler biciler giyip, takıp takıştırıp, bütün eş dostu teker teker ziyaret edip, Allah ne verdiyse yiyip içip, sergilenmiş bütün marifetlerden tadıp, şekerler, tatlılar, kebaplar, börekler arasında gidip gelip, dolaşmaktan ayakları şişip, yemekten midesini perişan etme günüdür:))
Kimimize göre Kurban Bayramı, bütün gün, bütün bayram evde bekleyip, zil ha çaldı ha çalacak diye tedirgin tedirgin bekleyip, gelen misafirleri öpüp koklamaktan ve mutfakla salon arasında gidip gelmekten başı dönüp, bir kez dahi dışarıya çıkamamaktan hayıflanıp durma zamanıdır:))
Kimimize göre Kurban Bayramı, kapı çaldığında nasibine düşen payını konu komşudan bekleyen, bütün yıl bir yada iki kez et yiyebilen ve çoluk çocuğuna giysi, potin, çikolata vs şeyleri zor zekat temin edebilen, keskin ayazda içeriye soğuk giren aralıkları kapama çabası olanların bekleştiği gündür:((
Kimimize göre Kurban Bayramı, bir yönüyle insanlığın birliği, bir yönüyle de bütün alemin zerrelerinden gezegenlerine ve galaksilerine kadar tevhid hali, ortak sıfatımız olan "mahluk" oluşu, bir bütün olarak hissetmek, Kainatın Sultanı karşısında hiçliğimizi, yokluğumuzu birlikte idrak etmektir. O'nun azamet ve kibriyası karşısında yok olmak, "hiç" olmak ve kurban olmaklığımızı topyekün yaşamak, Rububiyet-i mutlakı alemle birlikte hissettiğimiz, her şeyin O'nun için, O'nun yolunda, O'nun isteği ile var ya da yok olması gerektiğini, bu yoklukla gerçek varlığı bulacağını hissettiğimiz haldir, O'nun malını O'na iade etmekle, O'nun bize müşteri olmasının verdiği sonsuz şeref ve muhteşem iltifatın hazzını yaşamaktır.
Bu bayramı ortak bir ruh ile ve bütün kainatla birlikte hissetmeyi her birimize nasip etsin. Amin!
Ya sizin için bayram ne ifade ediyor?

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel yazmışsın..
Sevdiklerinle birlikte mutlu bayramlar..
http://lezzetduragi.blogspot.com/

Aymen dedi ki...

teşekkürler lezzetdurağı sanada mutlu bayramlar diliyorum.

Ayşen dedi ki...

Aymencim,
Ben de sana tüm sevdiklerinle birlikte nice sağlıklı, huzurlu, mutlu bayramlar diliyorum.
Sevgilerle

Aymen dedi ki...

Ayşenciğim,
bende sama mutlu bayramlar dilerim paticiklerle birlikte.

Murat Artan dedi ki...

kimimize göre de ordan burdan dostların yılda bir iki kez (yaz haricinde) buluşup hasret giderebildiği yegane fırsat.

nice dostlarımla buluştuk bu bayram,ne mutluyum ah:)

iyi bayramlar.

Aymen dedi ki...

sanda iyi bayramlar ivriz :)

Adsız dedi ki...

Benim için bayram artık çocukların gözlerinden okunanan sevinçtir.Ruhunuza iyi gelecek şeyler yaptığınızda her gün bayram gibi oluyor.Bayramı bekleyerek ruha iyi gelecek şeyler yaparak değil.

Umar'ın hobi dünyası
umarturkoglu.com

Adsız dedi ki...

Aymencim harika bir yazı yazmışsın, insanı hem düşündürüyor hemde şöyle etrafımıza bir baktıkmı yazınızdaki vurguladığınız noktaları görebiliyoruz, herkes kendi anlayışına,kendi görüşüne göre bayram yapıyor....Ne diyelim, Yüce yaratıcım herkesin gönlüne göre versin...

Bayramın tekrar kutlu olsun canım...

Unknown dedi ki...

Bayramın sağlık huzur ve mutluuk getirmesi dileğiyle..

yemek dedi ki...

Yazdıklarını okuren bir yandan da düşünüyordum, ben hangi guruptanım diye. Vee benim, yani bizim gurubumuzu unutmuşsun.:))
Uzun bir yorum yazdım ama vazgeçip sildim. Boşver bizim bayamlar hiç bir katogoriye girmiyor.
Hayırlı geceler canım...

Aymen dedi ki...

Olmazki Lavantin, ben o grubu çok merak ettim ne olacak şimdi?

yemek dedi ki...

Aymen'ciğim, merak edecek ne var bunda? Gurbetçi ve ölgün, üzgün, bıkkın ve de sıkkın, biraz ağlamaklı, biraz daha güzel bayramların beklentisi içinde, içini çeken gözünü silen, bu gün bayram deyince burnu sızlayan, ''acaba'' ların peşine takılı kalan, ben neden buradayım diye isyan etmek isteyip de yaradana sığınan, ben ''Artık bayramları sevmiyorum.'' diyecekken çocuklarına bakıp vazgeçen, içini dostlarının sıcaklığıyla ısıtan, bayram sabahınının en erken saatlerinde ''Acaba Türkiye'dekiler ne yapıyor, arasammı?'' yüssüzlğünden son anda vaz geçen, iki ara da bir bir derede kalan gençleri, kültür çatışmasından helak olan, anne babaların çocuklarının geleceğini katlar alarak sağlayacağını sanan ve hiiç bir eğitim vermeden yetiştirdikleri çocuklarının, bayramda dahi elini öpmemesine sitem etme duygularını vardiyeli çalştığı iş yerinde unutan, Avrupalı Türk'lerin (!) bayramı. Bu cevap az gelirse ben san birkaç sayfalık daha yazarım.:))
Buralar sanıldığı gibi değil malesef. madalyonun çok çirkin bir de diğer yüzü var. Seni sıkmak istemezdim ama, nasılsa bayram geçti sıkılada bilirsin.:))

Aymen dedi ki...

Ah Lavantin gerçekten bu anlattıklarının karşısında burkuldu içim. Ben bu katagoriyi atlamışım sanırım. Olsun bak detaylı bir şekilde sen hatırlattın saolasın. Bayramda aileden uzak olmak zor olmalı ama senin zaten bir çekirdek ailen var olmalı orada teselli olacak çok yanı var olayın. Yapayalnız bir başına olmak değil Almanya'da kendi memleketinde bile zor. İmtihan bütün bunlar sabırla metanet göstermeli ve musibetlerin sel gibi geldiği şu dönemlerde bol bol şükretmeli.
sevgiler

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

bayramda geldim, yazı güzeldi derin derin okuyayım dedim. şimdi okudum.:)
ellerine sağlık. hepimizi Rabbim yazıdaki son bölüme dahil etsin inşallah.:)

Aymen dedi ki...

hoşgeldin yamur damlası yine beklerim:) duana bende katılıyorum.

Aymen dedi ki...

aa evet haklısın yağmur damlası dalmışım valla:)) bloga buradan girince yazıyıda farklı görünce şaşırdım galiba. birde geç güncelleme yaptığından galiba:)