1 Kasım 2008 Cumartesi

MARMELATLI KÖFTE

Aylak olmanın iyi yönlerinden biride tv de ne var ne yok günün her vakti haberdar olmaktır :) Sabah kahvaltı seanslarında bir yere yetişme telaşı olmadan sabah programları izlenebiliyor örneğin.

Ben Marta Stewart'ı izliyorum. Hani şu her işten anlayan kadın, kendi adınada website var. Yemek yapımı, el becerileri, bitkiler börtü böcekler, toplumsal meseleler vs vs. Sonrasında midemi bulandıran tarifleriyle Rachel Ray, ardından hergün aynı pantolonu giydiğinden şüphelendiğim, başımıza taş yağmasına neden olma ihtimali yüksek insan Ellen De Generes :) , vakit kalırsada Desperate House Wife şeklinde devam ediyor. Sevgili Marta Türk deyimiyle it yemez yemeklerden yaparken son zamanlarda daha normal yiyecek tariflerine yer vermeye başladı. Yaprak sarması tarifi verirken dolmanın Arap yemeği olduğunu söylemesi dikkatimi çekti. Üstelik içerisine bir gıdım salça bile koymazken soğanını kavurdu, yaprakları dana kadar sardı :) Birde çok lezzetli görünüyor ağzım sulandı demez mi. Bugünde buğday salatası ve yoğurtlu haydari tarzı bi meze vede ana yemek olarak bir aşçı kuzu incik yaptı. Kuzu inciği Fas yemeği olarak tanıttı, yoğurta Yunan yoğurdu dedi. Alındım valla. Biri bu yemeklerin Türk yemekleri olduğunu yada benzer yemek kültürleri olsa dahi Türk yemek kültürünün hepsinden daha muhteşem olduğunu Marta teyzeye iletmesi lazım :) Marta, Antep yöresinden ekşili ufak köfte yapsın o zaman ben ayakta alkışlarım onu:) Öyle koca koca sarmalar yapıp, acılı yemeklere şeker katmakla olmaz bu iş.

Rachel ablaya gelince, et köftelere hazırladığı karman çorman sosun içerisine marmelat koyduğu an bittim ben:) Mideniz ne alemde:))?

9 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

valla yababncıların yemek kültürleri gerçekten çok değişik...ama bahsettiğin şeyden sonra miğdem yerinden oynadı.

Boncukçu dedi ki...

:)) Ben de home tv yi izlerken aynı duyguları yaşıyorum hep. Bi tek tatlıları yenebilir türden, türk mutfağının üzerine tanımam!

Sagır Kedi dedi ki...

Valla Martha ya ırkçıdır ya yeteneksizdir:)) Kadının zeki oldugu ne malum zaten o gün ne yapılacagını ne söyleyecegini kamera arkasındakiler belirliyor demek ki sorun onlarda.. Rachel'e gelince ben izlemedim ama yazdıklarını okuyunca hakikaten mide bulandırıcı..

hamdivehusnucan dedi ki...

ööööööööö.benim türk mutfagım harika hiçbir ülkenin yemegi ile degişmem.bizim yemeklerimizi şuranın buranın diye tanıtsalarda yinede orjinali bizde.selamlar

meleginmarifetleri dedi ki...

ilahi aymen biz ona bir mail atakda söyleyek onların doğrusunu ne dersin bizim elimizde bişey kurtulmaz dimi ikimiz oturdukmu msn başına:)))
yaptıklarının içeriğini tam anlayamasamda şekli şemali beni çekiyor dimi..
Yok yok o antepin sabır isteyen yemeklerini yapabilirmi ayol sen kimden ne istiyon...
Rachel ablayı seyretmek nasip olmadı sen bu programların saatini söylede bana bi bakak...
Yoksa annen yokken o yemeklerden yapmayamı kalktın kısss sakın ha:))
Öptüm by.

antepası dedi ki...

Evet Aymen oralara geliyorum.O programlara bir kaç kere rastgeldim.Bizim oktay ustanın tırnağı olamazlar.Öyle iğrençşeyleri seyretmem.BAzen takılıyorum:))

Bir Anne dedi ki...

Her sey reklam, her sey kendini satabilmede. Bilirim Martha teyzemi, craftda yetenekli gibi ama, cogu seyi kendinin yaptigina da inanmiyorum ben artik. Eminim koca bir ordusu vardir onun; yemekleri yapan, elislerini oren diken. Kadinin sayisiz ciftligi var, o anca keyif catsin.
Rachel'e gelince, sempatikligine kanip yiyorlardir bence yemeklerini. Ama bilirsiniz, bu adamlar pek seviyorlar balli ve marmelatli et yemeklerini. Ilginctir...
Selamlar, sevgiler

Unknown dedi ki...

En akıllısı Ellen o yemeğe el sürmüyo :D

meleginmarifetleri dedi ki...

Aymenim canım arkadaşım nerelerdesin sen merak ettim bloguda güncellemez oldun inşallah iyisindir özledim seni görüşelim msn de.
Sevgiler öptüm by..