23 Kasım 2008 Pazar

GÜLELİM; KARGALAR DA DAVETLİDİR


Çünki Baykal,
  • "Çarşaf, laikliği tehlikeye düşürmez "demiş :))
  • Örtüye ilişkin bütün kıyafetlerin “siyasal simge” olarak algılanmasını doğru bulmuyormuş :))
  • "Zannedilmesin ki bir şov yapıyoruz ya da siyasi amaçla gösterisi peşindeyiz" demiş :))
  • Size birisi gelip (girmek istiyorum, ilkeleri, düşünceleri benimsiyorum) diyorsa, kılıf kıyafetini engel düşünür müyüz diye soruyorsa benim ona (sen git kıyafetini değiştir öyle gel) demem ne sosyal demokrasiye ne CHP’nin insana saygı anlayışına ne de gerçek demokratlığa sığar ne de laikliğin icabıdır.’’ demiş :))
  • Anadolu’da kadınların giydiği kıyafetlerin, ‘dinin değil, toplumsal örfün’ sonucu olduğunu savunmuş:))
  • “Öyle olanlar da var. Öyle olanlar türbana geçti sonra. Şu anda da ailesinin, komşularının, bölgesinin yaşam tarzının, meşru, doğal, ahlaki kıyafeti olarak kabul edip türban giyen genç kızın da bir simge olarak kullandığını söylemek de haksızlık belki. Çünkü o durumda olup bize büyük ilgi gösterenleri biliyorum." demiş:))
  • "Bu bir siyasi simge değilse ve o haliyle geliyorsa ona (sen gelme, bana oy verme, partimde yer tutma...) diyemem" demiş:))
  • (Ben Atatürk’ü seviyorum, ailemin, çevremin, köyümün yaşam tarzı bu, böyle giyiniyorum. Bir mahzuru var mı?) dediği zaman ona (başımla beraber, elbette burada senin de yerin var) demek benim ahlaki görevimdir, demiş:))
  • "Bu heyet bir yıl önce bana gelmiş olsaydı yine (başımız üstüne gelsinler) derdim.’’ demiş:))
  • Türkiye’nin laik kimliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlere karşı verdikleri mücadeleye dikkat çeken Baykal, eğitim özgürlüğünü genişleten anayasa değişikliğine yönelik muhalefeti buna örnek göstermiş
Başımıza taş yağacak taşş:)))

Yorum sizin...

10 yorum:

zehra dedi ki...

baykalın bu goruntusunu gordugumde koptum tek kelımeyle bunlar ılletı ne sanıyorlar ne kadar aptal yerıne koyabıleceklerını sanıyorlar hıc bılmıyorum
ama daha neler yapacak baykal heyecanla beklıyorum

Sagır Kedi dedi ki...

Bunadı adam artık bunadıııııı aaa oynatmaya az kaldıı!!!!Türkiyede siyasetçiler siyaset değil de komedi parodileri yapıyorlar.Herkesin her yaptığı şaka gibi...

xxx dedi ki...

Baykal'ın, “O çarşafların bir siyasi simge olarak taşınmadığı ortada." demesi üzerine Tayyip'in "
siyasi simge ölçer var herhalde" demesi ,gerçi ben Tayyipçi de değilim ama :) hoştu doğrusu.

yass dedi ki...

:).. akp nın hıccc calısmasına gerek yok.. baykal onun yerıne yapıyor secım calısmalarını..

cok guldum..

Aymen dedi ki...

:))))))))

zehra, aptal insanımızda yok değil hani buna prim verecek:)

sağır kedi, teşhis doğru olabilir. bunamak. belkide bunaldı, kimbilir belkide şu ölümlü dünyada başbakan olamadım deyip kendince çareler üretiyor.

arzu hal, önyargılı toplumlarda illede belitmek durumunda kalıyor insan tayyipçi değilim baykalcı değilim diye belkide çok partili bir dönem olduğu unutuluyor.

yass, tespitin güzeldi:)

hamdivehusnucan dedi ki...

merhaba kedilerin en güzelannesi. daha kedileri vermedim üç aylık olunca gidecekler.ah ah baykal ne yaptın iki oy için sattın herşeyi demek geçti içimden ve müthiş canım sıkıldı.biz niye böyleyiz ah bir bilsem küçük bir ikbal için neleri veda ediyorlar.benim kızdıgım SEVGİLİ Atam KILIK KIYAFET KANUNU ÇIKARDI VE BU GÜZEL GİYSİLERİN GİYİLMESİ YASAKLANDI.GELİN GÖRÜNKİ Atatürkün PARTİSİYİM DİYEN CHP bu kanunu unutmuş şakşakcılık yapıyor.ve bir oyuna alet oluyor. o hanımları hoş görüyorum onların egitimi dünyaya bakışı öyle ama CHPyi güne gitme yeri yapmaları dehşet verici.oysa evlerinde yada daha başka yerde daha mutlu ve hoş olurlar.yakın zamanda anıtkabire gitmiştim..-evime çok yakın-türbanlı hanımlar inanın güne gelir gibi gelmişlerdi gezdiler yiyeceklerini çıkarıp bir güzel eylendiler kahroldum işte böyle böyle bizi alıştırmaya çalışıyorlar ben biliyorumki asla alışmayacagım ve baykalı asla affetmiyecegim sandıkta görecek .selamlar çoştum kusura kalmayın.

antepası dedi ki...

Yaaaa çok gülmüştüm.Şimdi gene güldüm.Bu politika ne menem bir şey.Oy uğruna ne hallere düşmüş.Vahvah.Seçimler yaklaşmasa türbanın anadolu işi olduğu aklına gelmeyecekti:)))))))

Yılmaz Barış dedi ki...

Ben Diyorum ki Yakında bu herif oy için şalvar giyip namaz da kılar...

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Kılık kıyafet kanunu kadınların kıyafetleriyle ilgili herhangi bir şey içermez.Atatürk kendi kişisel tercihinin bayanların saçlarını açmaları yönünde olduğunu çeşitli vesilelerle dile getirmiştir o kadar.Kemalist geçinenlerin bunları bilmemesi ne kadar da ironik.Kılık kıyafetin bu kadar mevzu edildiği başka bir ülke yok dünyada.Yazık bize!

alis dedi ki...

Bir de yanılmıyorsam "o insanların evlerinin duvarında Atatürk resmi var" demişti. Bu adamın eleştirip durduğu aşırı muhafazakar kesim ile şekilcilik açısından zerre kadar farkı yok. Ha o şekil, ha bu şekil. Hayatımda bu kadar yüzeysel, bu kadar her haltı insana baygınlık geçirtinceye kadar ağzına sakız eden bir kişi görmedim, duymadım.
Bu arada blogunuza Berceste'nin dhobi ghat yazısına bıraktığınız URL'den ulaştım, şu hint yemekleri ile ilgili olan :) Pembe içecek ile ilgili teorilerimi kendime saklamayı uygun gördüm :) Ayrıca ailem ve ben de hep bizle yaşayan köpeğin insanları olduğumuzu düşünmüşüzdür, hizmet ediyoruz hanımefendiye :)