16 Kasım 2008 Pazar

BUZDOLABINDA NE Mİ VAR?

Biz türkler buzdolabında kimi zaman ilginç şeyler de saklarız. Sıkılmış yarım limonları yeniden kullanmak üzere yumurta bölümünde muhafaza etmek:)) buzdolabının kapağındaki bölümlere bol bol ilaç yerleştirip eczane görevi yaptırmak:)) kuru malzemeler güvelenir endişesiyle poşetleyip düğümleyip dolabın bir yerlerine sıkıştırmak, tenekelerle peynir-tereyağı alıp dolabın yarısını işgal etmek, kasa kasa bilimum sebze ve meyveleri şoklayıp dondurucuya yerleştirmek gibi dolabın bu denli fonksiyonel kullanımını ancak bizim milletimiz gerçekleştirir herhalde. Zira yabancılar herşeyi vaktinde paket paket haftalık tüketiyorlar, alışveriş yapmadıklarında dolap bomboş olma tehlikesiyle karşı karşıya kalırken bizim insanımız bir kaç ay pazara markete çıkmasa dolaptan çıkaracağı yiyeceklerle bir eli yağda bir eli balda aylarca yaşayabilir:)

Son zamanlarda, sobeleniyorum ama bunun farkına geç vardığımdan gündeme alamıyorum. Bu taze bir sobe, Çilekli cephesinden gelmiş. Sobe konuları tükenmiş olmalı ki:) buzdolabındaki ganimetler sorulmuş sobede. Yöreye göre ilginç sonuçlar çıkabilir. Antep te kiler sistemi olduğundan kuru gıdalar, pekmezler reçeller, zeytinyağı, şireler, salçalar, çaylar, cevizler, fındıklar vs, toplu alınır ve burada muhafaza edilir, iyiki kiler de neler var sobesi değil zira buzdolabını anlatmak kolay :) aklımda olanları yazayım gidip bakmaya üşeniyorum :)

-Dondurucu; dondurulmuş bir sürü yiyeceler (kızılcık, sebzeler, peynir-çökelek çeşitleri, etler tavuklar, sarımsaklar...)
-İç kısım; Kahvaltılıklar(otlu peynir-antep peyniri-beyaz peynir-baharatlı çökelek-tereyağı), artan yemekler(çorba, tavuk sote-patlıcan kebabı-kazan kebabı, burda böyle:), Tiger'ın balığı ve ciğeri, sebzeler-meyveler,
-Kapak kısmı; İlaçlar:) Suriyeden gelen korkunç tattaki lokum ve bademler, menengiç ve türk kahvesi, pasta malzemeleri, ekşiler(nar, sumak,kızılcık, sirke), yumurtalar, keten tohumu- susam-çörek otu- safran, tahin, ketçap, gülsuyu, sahlep, margarin,süt, kola,soda.

Tiger buzdolabının neresinde, genellikle üzerinde :))

Birilerini sobelemeyi hep unuturum, bu defa acısını çıkarayım Umar ve Melek sizi sobeliyorum. Buzdolabınızda neler var bakiimm...

12 yorum:

Unknown dedi ki...

ooo sizin buzdolabı bi orduyu doyurur o zaman desene :)) maşallah maşallah Allah bereketini artırsın

p.s. bu arada senin bloğa girdiğimde çıkan reklam sayfası sinirimi çok bozuyo bi eklenti yüzünden muhtemelen.. o eklentiyi bulup benim için topuğundan furur musun aymenim :)

xxx dedi ki...

Dolabı pek dolduran bir insan olmamakla birlikte dolaba konmayacak şeyleri de bazen koyduğum oluyor. Mesela konserve.

meleginmarifetleri dedi ki...

Oh oh oh aymen bu nasıl bir dolap bide resmini koysaydın kulaklar bayram etti bide gözler bayram etse diyorum:) yok yok yani dolap değil kasap şarküteri aktar daha ne desem..
Allah bereketini artırsın canım..
melek demişsin benmiyim yoksa başka melek varmı öğreneyim ona göre yazayım dedim:) yanlışlık olmasın hani
Öptüm canım byyyy..........

Goksu dedi ki...

Sizin eve kahvaltiya gelmek istiyorum.Muhtesem peynirler var sizde:)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

valla sende yok yokmuş..hehehe..allah bereketini versin..

Aymen dedi ki...

çilekli, fururdum senun içun emme bulamadim oni..
arzu hal, konserveye dışardada bişiy olmazki dimi, bence hemen çıkar onları :)) firar etsinler

melek, sen melaike değilmisin, evet sensin. kimbilir dondurucuda ne pastalar börekler vardır hadi bakem.

desertwind, ne iyi olurdu, sana muhteşem bir güneydoğu kahvaltısı hazırlayabilirim:)

içimden geldiği gibi, amin bilmukabele :)

Sagır Kedi dedi ki...

Amaninnn Tigerin pozu maşallah maşallahhh çok tetlııı:))) Şaklabanın tekiymiş ya..Buzdolabındaki peynirlerine bittim.Canım çekti buzdolabımı açtım "hellim peynir"inden başka peynir yokmuş.Yarın peynir alışverişine çıkıyorum senin yüzünden canım peynir çekti ya:)))

zehra dedi ki...

bereketli bır dolab sanırım:) masallah

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Merhaba,bloğuma yaptığınız ziyaret için çok teşekkür ederim.Anladığım kadarıyla Anteplisiniz ya da benim gibi sadece Antep'te oturuyorsunuz.Yazımda Antep Evini önermedim,yanlış anlama olmasın.Bilakis yemekleri beğenmediğimizi yazdım.
Kedicik çok tatlı bu arada:)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Türk işi buzdolabı konusunda ne kadar haklısın. Hele dondurucular.:)

Ebrular çok güzel olmuş, ellerine sağlık. İtiraf et, hangisini kaplancık yaptı.:)

Boncukçu dedi ki...

Yerim o Tiger'ı ben.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Amanin nasil guzel bir poz o oylee, Tiger'i tutup poposundan, gidisindan opesim geldi :))