2 Mayıs 2008 Cuma

BEN GELDİM

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır, Mardin, Midyat, Hasankeyf yollarındaydım. Diyarbakır'da bir kaç yıl önce bulunmuştum fakat şehirden o zaman da şimdi de pek keyif aldığım söylenemez. Lakin, Mardin, Midyat ve Hasankeyf için aynı düşüncelere sahip olmadığım muhakkak. Gidip görenler bu konuda bana daha fazla katılacaklardır.

Diyarbakırda yaşayan arkadaşımın, muhteşem fedakarlıklarla yaptığı rehberlik sayesinde unutulmaz bir seyahat yaşadım. Adapazarı' ndan başlayıp Ankara'da nisan TUS una girip oradan da rotasını Antep'e çeviren karınca S ve karınca E nin de katılımıyla start aldı programımız.

Gaziantep'te baklava yenir, kebap yenir geleneğini bozmadan başlangıç yaptık misafirlerimle. İçerisinde 5 dilim şöbiyet bulunan tabak bana ait hem de bitiremeyeceğimi bile bile. Sonuç aynı; bir parça yedikten sonra kalanlar paket :)Eski çarşıya gitmişken uğranması gereken yerler arasında Almacı Pazarı var. Görüldüğü üzere Antep'e has tüm geleneksel yiyecekler mevcuttur burda. Fıstıklar, şeker sucukları, kuru dolmalıklar, baharatlar, ev salçaları, nar ekşisi... daha bir çok şey. Alışveriş yaptığımız bu yer Çelebioğulları. Alışverişi öyle ayakta değil, arka plandaki şark köşesinde, önünüzdeki bakır tepsiye bir avuç koydukları Antep fıstığı ve ikramlarla istirahat ederek yapıyorsunuz. Benimde ilk defa uğradığım yerlerden biri olan Bakırcılar Çarşısı görmeğe değermiş gerçekten. Sedef işlemeciliğinden bakır geleneksel eşyalara, ahşap gereçlerden meşhur Antep yemenilere kadar bir çok şey çok uygun fiyatlara bulunabiliyor.Gaziantep'te yukarıda zikredilenlerin dışında kale ziyaret edilebilir ve de Türkiyenin en büyük Hayvanat Bahçesi ünvanını alan hayvanat bahçesi gezintisi yapılabilir. Nerelerde yemek yeneceği konusunda burada herkes hemfikir olduğundan şehre girdiğinizde kime sorsanız aynı cevabı alırsınız:) Antep'i bu kadarla özetlemek tabi ki zor hatta imkansız. Gelipte görmek görüpte yaşamak elzemdir.

Mardin ve Midyat'ın muhteşem tarihi geçmişi, manastırları, k
liseleri, medreseleri, taş evleri, dar sokakları görülmeye değerdi. Bir sonra ki postumun konusu anlaşılmıştır herhalde :)

Şehir merkezinde yeni restore edilmiş çok nezih bir mekan mevcut. Burada küçük bir çay molası verilebilir. Hem de açık otoparkın hemen bitişiği. Tiger'ın bütün gün seyrettiği manzara. Antep'in en yeşil alanlarından biri Kavaklık Parkı.
Misafirlerimle bol oksijenli ve sağlıklı bir sabah kahvaltısı için tercihim Kavaklık oldu. İşte Tiger'ın saksı çiçeklerine verdiği zararın önüne geçilebilmesi için ev ahalisi tarafından üretilen yeni projenin bir parçası:)) Malzemeler henüz üretime geçmeden önce Tiger'ın denetiminden geçti tabi.

13 yorum:

Adsız dedi ki...

Güneydoğu gezisi yapmam şart oldu şart...

Unknown dedi ki...

Oooo Aymen hn. yazınızı gören cennetlik mirim :)) Hoşgelmişsiniz sefalar getirmişsiniz sevindim yazınızı görünce :) Çok öptüm canım..

Goksu dedi ki...

Hosgeldiiiin:)

Bir geldin pir geldin, direkt sobiyetle girmissin yazina:)

Gaziantep'i henuz gormedim ama ilk firsatta gormek isterim.Ama once bir iki kilo vermek lazim ki , ordaki her lezzetli yemegi yiyebileyim:)

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

AYMEN'CİM ÖZEL OLMAZSA CNM SORMAK İSTEDİM.GEZİLERİN İŞ İCABI GİTTİĞİN YERLERMİ YOKSA BU ENERJİ SENDE MEVCUTMU? SÜPERSİN CNM YA TAK ÇANTANI GEZ TAM BANA GÖRE(TABİ 2 ÇOCUKLA ZOR ŞİMDİLİK AMA BÜYÜDÜLER SAYILIR AZ KALDI):)ÖPTÜM CNM.ANTEP BENCEDE ZİYARET EDİLMESİ GEREKEN BİR ŞEHİR RESİMLERİN HARİKA.

xxx dedi ki...

Bir sonraki yazını bekliyoruz.

yemek dedi ki...

Aymen, hoşgeldin canım. Okudukca, elmacı pazarını, bakırcılar çarşısını, vs. gezip geldim ama baklavanın tadını niye damağımda hissetmiyorum ki?:))) Şöbiyete bakınca "Hepsini mi, yedin?" dedim ama sen de benim gibi yiyemmişsin.:))
İnşallah bir gün nasip olur daha doğuyu ziyaret etmek, zira çook istiyorum.
Muhabbetle...

Adsız dedi ki...

Aymencimmmm özledik seni....))
gezi harika olmuş... bu sefer gerçekten gıpta ettim doğrusu, en büyük zevkim gezme çünkü...
Sevgiler gönderiyorum canım arkadaşıma...

Adsız dedi ki...

Resimler harika Antep çok güzel yer, ama ilk dikkatimi çeken baklavalar oldu..:))) bize de getirdin değilmi baklava...:)))
Bu arada terliklerde çok hoşuma gitti...
İyi haftalar dilerim canımcım...

antepası dedi ki...

Canım hoşgeldin aramıza.Nasılda özledim seni ve yazılarını.Yokluğunda yerin daha çok hissediliyor.Acaba bugün kime dokunmuş diye bakmaya geliyorum yok.Çok şükür geldin aramıza.Ben daha sivri bir yazı bekliyordum ama neyse:)))

Boncukçu dedi ki...

Evet devamını bekliyoruz bu güzel anlatının.
Tiger da pek masum çıkmış ama eminim hakkından gelmiştir o sepetin :))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Hoş geldiiin.:) Bize de gitmeler gerek sanki. Her yer olur ama buralar da çok güzel olur valla.:)

meleginmarifetleri dedi ki...

Aymen hoş geldin arkadaşım.
Ohhhh ne güzel bir gezi olmuş öyle kıskandım inanki, bende çok görmek isterim antep urfa mardin en çok merak ettiğim iller.
Baklavalar şöbiyetler ohhhh afiyet olsun.
tiger'ın projesini biraz daha açarsan sevinirim belki minnnoşada bir faydası dokunur hehehe.
Sevgiler canım öptüm bay

Aymen dedi ki...

Umar, sen hala güneydoğuya uğramadın mı..

Çileklisüt, hoşbulduk, teşekkürler.

Desertwind, buraya gelmek için kilo vermene gerek yok, arazi müsait, ama döndükten sonraki durum için garanti veremem:)

Semramutfakta, cevap; hayır iş gezileri değil:))

Arzuhal, bir sonraki yazı gelecek ama bi toparlanabilsem.

Lavantin, Sana yabancı gelmese gerek gördüklerin. Şöbiyet güzeldi ama tatlı sevenlerin ağzına layık tabi.

Ayça, teşekkürler bende sizleri çok özledim.

Tuğçe, özellikle damak lezzetine önem verenler muhakkak uğramalılar benden söylemesi.

Antepaşı, sivridilli olarak nam salmam ne kötü :) yok o her zaman olmaz galeyana gelmek lazım:)

Boncukçu, Tiger tel örgü içinde çok temkinliydi dolayısıyle yaramazlık yapamadı pek:)

Fikriminincegülü, arasıra terki diyar etmek oldukça faideli tavsiye edilir.

Melek, Minnoş için de uygulanabilir bir proje bu. Tel kesme makası ile saksının çapı ölçülerek yuvarlak şekilde kesiliyor. Çiçeğin kökü için ortası açılıyor. Yandanda bir yarı çap kesiği atıldıktan sonra saksı içerisine itina ile yerleştiriliyor. Senin için en kısa zamanda resimleyip yayımlayacağım. Tavsiye ederim çok etkili oldu. Artık çiçekler ve annem çok mesut:))