Geçtiğimiz günlerde şehir dışından gelen, Antepte baklava yenir dediysem de ille de künefe yemek istiyorum diyen misafirimle yolumuz Yusuf Usta'ya düştü.
Biz künefeleri beklerken yanıbaşımızda yapılan burma kadayıfın yapım aşamalarını da görüntüledik. Marifetli ellerden izlerken yapımı kolay görünüyordu ama ben evde de yapılabileceğini düşündüm.
Aymencim nefissss nefiss :)) Afiyet bal seker olsun :)) Yapmayi cok isterim ama burda tel kadayif nerden bulunur ki acep :))
YanıtlaSilahhhh ahhhh aymennn... naptın sen sabah sabahhh...... oldum burdaaaaaaaaa
YanıtlaSilmerhaba canım
YanıtlaSilçok nefis bir tatlıdır ben çok severim bu tatlıyı
nasıl da güzel görünüyor :)
sevgiler ....
moonsun, bilirim malzemeleri ele geçirsen hemen yaparsın sen:)
YanıtlaSilyass, rejimdeydin dimi valla kötü olmuş:))))
suya atılan nakışlar, üzgünüm sadece görüntüde kalıyor buralara uğrarsanız memnuniyetle misafir ederim:)
ben burda sabah sabah bir kek ve kahveyle idare ederken olmadı şimdi bu tatlı yav,canım çekti. yusuf usta kim yahu,nerede bunn mekanı? ben genelde taşkent ve katmerci murat ta yerim kadayıfı:) en sevdiğim de biluriyedir ama hepsini güzel yapıyorlar.kadayıf olsun da fark etmez getirin ben yerim:)
YanıtlaSilivriz, tatlıyla aram yoktur bahsettiğin yerleri bilmiyorum. burası ise gazimuhtar caddesi üzerinde ayıntap oteli hizasında tarif edebildim mi acep.
YanıtlaSilÇok canım istedi.Hemen alıp,yiyeceğim.Baklavadan daha güzel bence.
YanıtlaSilAymeeeen bu ne güzellik böyle süper bişey vallahi antep fıstığının o dediğinden olanını bulsam hemen yaparım vallahi hiç affetmem.
YanıtlaSilSade yağa gelince o vita yağı olmasa gerek tereyağının tatlılar börekler için özel üretileni sanırım tortusuz oluyor o yağ..
Öptüm canım by..
aslı, benimde tercihim kadayıf olurdu. Afiyet olsun.
YanıtlaSilmelek, tam sana göre dimi. affetmezsin tabi yaparsın. artık heryerde antep malzemeleri satan yerler var belki bulabilirsin. yağ için dediğin doğrudur tereyağı olmadığından eminim.