15 Şubat 2008 Cuma

TEKNOLOJİYLE YİNE BAŞIM DERTTE


Geçen akşam Facebook'un azizliğine uğradım. Facebook'u abartanlardan değilim. Uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaş ile muhabbetin belini kırdık epeyce. Sonra ne mi oldu? Bloke oldum. Haydaaa millet inim inim inletir bu siteyi, ben seyrek aralıklarla bi bakar çıkarım, kabak yine benim başıma patladı. Nezaketle! bildirilen bloke mesajından anladım ki aşırı mesaj iletişiminden kaynaklanmış. Belki bir kaç gün, belki bir kaç ay kimbilir belkide hiç düzelmeyebilirmiş yani kibarca keyfim gelirse izin veririm diyor facebook. Zor bişey değil yeniden üye olmakta, hani yapılan davranış çirkin :)))) alındım valla...

HB&CS&SBC isimli banka kredi kartımı yıllardır iptal etmek istememe rağmen, ısrarla telefonuma ha bire kart sabit ücreti, asgari ödeme ücreti mesajları gelmekte. Ödemiyorum, ödemeyceğim, kullanmıyorum, kullanmayacağım düşüncelerimi defaten iletmeme rağmen kart öyle yada böyle hala cüzdanımda diğerlerinin arasında yerini korumakta. Bugün artık yeterrrr deyip aradım 444...... güç bela ulaştığım customer service bölümünde telefonu açma şansızlığına erişen şahsı fırçaladım bir güzel , iyi de geldi:)) Bad sesimi duyunca kartımı sonunda kapatmaya karar verdiler, yıllardır biriken kullanmadığım kartın, kart ücretinide iptal edecekler!!!!. Bankalardan kredi kartı alırken ayıla bayıla gösterdikleri ilgiye ve kolaylığa, hatta neredeyse kartı kapı altından fırlatıp giderlerken, her nedense benzer duyarlılığa kartı iade ederken rastlanamıyor. Benzer durum yaşayanlara duyrulur.

Paramatik kartımı yutan atm'ye bir süre bakakaldım dün. Bi sen kalmıştın dedim süresi dolmayan. Yine 444.. yine customer service, oh bee benim bankam ne pratik, öğrencilik dönemimden aynı banka, her şey tıkır tıkır işliyo, çılgına çevirmeden insanı:)) Bu banka, adını açıklasam reklamlarım için yeterli ödemeyi yapar mı yoksa boşunamı parmaklarımı yorarım?

Dipnot: Karikatürler alıntıdır, nette serseri mayın gibi dolaşıyordu kaynağını bulamadım:)

27 yorum:

xxx dedi ki...

Ben de bu teknolojiye ayak uyduramıyorum.Zaten kredi kartlarını sevmem ve kullanmıyorum.Hatta marketlerde iki kuruşluk şey için kart uzatıp beni iki saat bekletenlere de gıcık oluyorum.

Adsız dedi ki...

Aymencim, okudugum olumsuz bir yazı nedeniyle facebookun hiç yanına bile ugramadım.Kredi kartınada bir şey diyemem atm den nakit çekildimi tamam, bir de üstüne faiz öde...ikiside pek bana göre değil...

Adsız dedi ki...

Bence facebook yeterli miktarda kimlik bilgisi topladı gibime geliyor..
Kredi kartı hiç almadım. en güzeli atm kartı önce para yatır sonra harca..:))

serapin mutfaginda pisenler dedi ki...

Aymencigim kredi karti bana göre degil,zaten bu güne kadar da kullanmadim.
ayrica neler eklemisin ugramayali.
bana yazdigin yorumlar kimeydi kiizz ben birsey anlamadim da.
görüsmek dilegiyle.

ilham perisi dedi ki...

aymen zaman zaman merak etsemde şu facebook denen şeyi elim gitmiyor yinede.Hep olusuzluk duyuyoruz çünkü.Ne bilem uğramam sanırım.Bizimde evi ararlar ama size kredi verek diye.Yok dersin gene ararlar.
Dert mi zevkmi bilinmez bu kartlar

Adsız dedi ki...

Facebook için olumsuz makaleler okuyorum son zamanlarda ve kayıtlı olsamda pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Eklemek istersen ekleyebilirsin.Umarturkoglu ile kayıtlıyım.

Bankaların kredi kartı verip kart ücreti adı altında insanları kemirmesine anlam veremiyorum.Hizmet kalitesini artırsalar ve hizmetlerinin karşılığını almış olsalar anlayacağım ama hersene artan ve anlamsız gelen,kredi kartını iptal ettircem diyince kart ücretini iptal eden bankalara da güvenim yok.

Ancak şunuda unutmamak gerekir,gelişmişliğin göstergesidir kredi kartı kullanmak.Ancak düzgün kullanmak ve çok açılmamak kaydıyla.

Fulya dedi ki...

Ben facebook'a hiç girmedim.Çok iyi bir internet kullanıcısıda hiç değilim.Blog açmamın sebebi tamamen kardeşimdir.Aylardır bazı blogu olan arkadaşları incelerken kardeşimle muhabbet ediyorduk.Kardeşimde sana daw açalımdeyince bir baktım blog dünyasındayım.
Ama o kredi kartlarına gelince onlarla hep muattap olmak zorundayım.İşimin Ana temeli bu.Bizim ailenin ve işyerinin hesap kitapişleri benden sorulur.kredi kartlarıda buna dahil.Bazen o telefona bakan kişilere çok kızıyorum.Robot gibi oluyorlar.BİR şifre vermek in çoktan seçmeli gibi sınav yapıyorlar.Neyse bende çok dertliyimde boş ver.
Kurabiyeye gelince kimyon ve karabiberle harika oluyor.

Goksu dedi ki...

Offf cok kotu bir yarama parmak bastin cunku, benim de bir banak ile acaip itis kakisim var.Yurt disinda yasiyorum ve bana diyor ki , sifrenizi degistirmek isin ATM'ye ya da subeye gitmeniz lazim.Dubai'de o bankanin ATM'sini ya da subesini bulsam ne guzel olur ama...

uzuluyorum , yazik su call centerlardaki kisilere, bizden bosuna firca yiyorlar ama inan bazen deliresim geliyor...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Yok yok.. bu teknolocik aletler hoşlaşmadılar senden. Bence de bu iyi bişey.:)) Kart konusunda aynı fikirdeyim, yüzde yüz, yüzde bin ne kadar oran koyarsan o kadar.:))

Aymen dedi ki...

İncelikler, ben teknolojiyi sonuna kadar kullanma taraftarıyım ama abartmadan, yani ne telefon konusunda, ne araba, ne kredi kartı, ne internet nede başka şeyler.. Ya hep ya hiç olmaktanda gereği gibi duruş göstermek bana göre en mantıklısı.

Ayça, facebook'un cılkı çıkmasa şaşırırdım, millet neredeyse kütük bilgilerini belirtmiş profilinde:)

Tuğçe, kimlik bilgisi konusunda haklısın yakında çipte takarız biz bu gidişle:)

serap uzun, tuğçelere yazacağım yorumu sana yazmışım:)) aa sen ne zamandır uğramıyorsun bana yahu?

birgül, facebook a uğramadıysan hiç bulaşmamanı tavsiye ederim, bulmak istediğin kimse yoksa tabi... Kartlar ölçülü kullanılırsa kolaylıktan öte ne olabilir atalarımız boşuna ayağımızı neye göre uzatmamışı söylememişler tahmin etmişler tabi kredi kartı olayını:)

Umar, kart kullanımda olmadığında kart ücreti ödemezsiniz diye ikna ediyorlar, amannn diyo insan bin kartım var binbirincimi batıyo bana kalsın köşede ve sonuç belli:)

Fulya, sen blog dışına çıkma bence hiiiçç bulaşma arkadaşım. BAnka müşterinin kendisine ulaşmasını istemiyorki birine kolayca ulaşabilesin, onlar sadece harcama yapsın müşteri bizde limit artıralım düşüncesinde sabitler.

Nalan gelmiş hoşgelmiş, senin atm işin G. Afrikaya kaldı gibime geliyo:))) call center dekiler sıkı bir sinir sistemine sahip olmalı, fırça yiyip yinede kibar davranmak zor olmalı:)

Fikriminincegülü, sorun teknolojik aletlerimin artık miyadını doldurmasıyla ilgili sanırım:) Yinede hayatı kolaylaştırmak için vazgeçemek lazım tamamıyla. Eh gittiği yere kadar:)

meleginmarifetleri dedi ki...

Aymencim vallahi herkes bu kartlardan muzdarip sanırım ben kulanmadığım için bir fikrim yak ama bakıyorumda öyle
Facebook olayıda bi başka muamma bence kimi iyi çok iyi diyo kimi yok efendim çok fena bişey sakın haa üyefilan olmayın diyo bakalım sonu ne olacak üye olduk ya bindik bir alamate gidiyoz kıyamete hesabı
sevgiler canım bay

senaaaaa dedi ki...

bu fazla mesajlaşma yüzünden facebookta bloke edilmek çok komikmiş, sitenin amacı zaten bu,birbirinizi bulun, mesajlaşın.. fazla yaptın sen git, az mesajlaşanlar dursun diyolar yani.. çok saçma :) üstelik yeni hesap ta açabilirsin, ne işe yarayacak bu bloklama..

Unknown dedi ki...

Ohhhh! iyi yapmışsın valla ((:

Ha bankalar ha vampirler hiç farketmez benim gözümde hepsi aynıdır, yapıştılar mı emer de emer bunlar.. İstanbul için (hem de aynı yakadan bile) 20 ytl'ye yakın havale ücreti alan, yıllık kart ücreti adı atında da bir ton para bayıltan bu bankalara insaf etmemek lazım. Bir de güya mahkemeler kazanıldı bu kart ücretleri konusunda ama hiç bir banka dinlemiyor sanırım.. Sadece Bank Asya kart ücreti almıyor sanırım.

Ayrıca facebook olayına da bir barnak basasım geldi. Facebook'u ilk gördüğümden beri sevmiyorum çok soğuk bir ortam. Üyeyim ama öyle duruyor sadece.

Sevgiyle kalasın..

Aymen dedi ki...

meleğinmarifetleri melek, kredi kartı kullanmıyorum diyenlere burda rastladım desem yeridir ilginç:) facebook olayına dalmadırsan hiç dalma tavsiyem.

sena, fazla mesaj yeri grup mesajlaşma olarak tayin edilmiş sanırım, hiçte zevkli değil aslında gönder mesajı bekle tıkla aç gönder uzun iş.

çileklisüt, kart ücreti ve kapama için arıycaz dediler hala tık yok, arayacakları yok bunların bu gidişle.

Boncukçu dedi ki...

Facebook'la pek ilgilenemedim ama okuyunca şaşırdım. Altyapısı yetersiz mi bunların, bi de nazik! mesaj ha, Minnoş'la bi gileim mi ziyaretine şunların, hazır tırnakları da uzadı hepten:))

yemek dedi ki...

Selam canım, konu bana oldukca uzak ama ben Türkiye'de ki kart kullanımını hayretle izliyorum! İnsanlar çılgınlar gibi kart sahibi olmaya ve kullanmaya yöneliyor. Kartla yaptıkları ödemeleri, üzerine katılan tutarla birlikte yine kendileri ödemiyormuş gibi bir psikolojı hakim.:)) Herhalde orada yaşasaydım tek sebepten kart alırdım, kapkaçtan korktuğum için! Yani gaspedilince -Allah korusun- Kartı iptal edebilme kolaylığından.
İşlerinde kolaylık diliyorum canım.

Derin Sularda dedi ki...

Merhaba,
öncelikle ziyaretiniz sayesinde sizi tanıdığıma sevindim ve profilinizdeki her satıra sonuna kadar katılıyorum adeta içimden geçenleri yazmışsınız. Ayrıca biraz altta dikkatimi çekti Suriye resimleri cidden çok güzeller, ilk fırsatta okuyacağım... sevgiler.
Dilek.

Aymen dedi ki...

boncukçu, alt yapıyla ilgisi yok başka nedenler. siz yinede minnoşla bi çizmek için uğrasanız iyi olur:)

lavantin, selam, kart kullanımı nakit parayla uğraşmayı sevmeyenler ve ödemeler konusundada web yolunu kullananlar için çok paratik bi yöntem bazen bu tür pürüzler olsada.

yıldız yağmurları, hoşgeldin. bende memnun oldum yine gel beklerim herzaman:)

paticanlar dedi ki...

tiger'in annesi aymenim. biz bankayla hiiiç haşır neşir olmadığımız için eve de kredi kartı girmedi.
başka konular da çağı kaçırmamam bak onu söyleyeyim.:))
facebook a ise niyetleniyorken olumsuz yazıları okuyunca yanaşmadım.hem benim yaşıtlarım arasında ilkokul arkadaşlarım(hanım olanları) pc ile yakınlık kurmamışlardır kesin. bunu yakın komşu ve arkadaşlardan biliyorum.
pc düşkünü sadece benim. ve oğlum bundan hiiiç hoşnut değil.
"normal anne olsana" diyor.:)))
ortaokuldakilerle ise görüşüyorum.
bak yağmurdamlasının eeen alttaki 2 yazısına.
onlarında pc ile alakası yok.okudu hepsi yorum bile yazamadılar.)))
not: ben sana tiger kaç aylık diye sormuştuuuum?

Aymen dedi ki...

paticikler, facebook artık amacını aşmış herneyse..
henüz bir kedi bilekedi edinmemişken yavru bi kedi için kaç yaşında diye sormuştum:)gülmüştü herkes:)
Paticik teyzesi Tiger kaç aylık diye sormuşsun ama o büyüdü kocaman bi genç kız artık. 3 yaşında. Çok iştahlı olmadığından öyle kocaman olmadı. zor beğeniyor kuş kadar yiyor. o yüzden yaşınıda göstermiyor. ince uzun zayıf bişey. hani derlerya sahiplerine benzer diye Tiger la biz çok uyuşuyoruz her yönden :)))

paticanlar dedi ki...

aaaa, ben gecikmeden kısırlaştırayım dediğin için daha yaşı olmadı sandııım. maşallah bayağı büyümüüüş.
hapla mı yatıştırıyorsun onu o zaman. sürekli hap pek iyi değilmiş bildiğim kadarı ile. okuyalım üfleyelim sen onu ameliyat ettir istersen.
Not: Maydanoz'umda aksine ben anasına benzemeyen şekilde pek narindi.:))
neyseki Lulu ve boynubükük te ameliyattan sonra çok kilo almadılar.sürekli oynuyorlar çünkü.:))
ama yine de her ikisine de narin kedi denemez.şişko değiller..))

zehra dedi ki...

mutlu ,sagl�kl� ,huzurlu
,a�k dolu ,sevgi dolu
cok guzel bir hafta
diliyorumm

zehra dedi ki...

mutlu ,sagl�kl� ,huzurlu
,a�k dolu ,sevgi dolu
cok guzel bir hafta
diliyorumm

Aymen dedi ki...

Paticikler, Tiger henüz kısırlaştırılmadı evet haplarla geçiştiriyoruz zararlı olabileceğinin farkındayım yalnız Tiger çok hırçın olduğu için aşıya dahi çok zor götürüyorum. Döndüğümüzde psikolojik olarak kendine gelebilmesi epey zaman alıyor. Bu bakımdan ameliyat olayında başarılı olabilirmemiz için yeterli ilgili ve bilgili bir vet hekim araştırmaktayım.

teşekkürler zehra sanada hayırlı haftalar.

yass dedi ki...

benım hıc kredı kartım olmadı. galıba en ıyısı boylece alamayacagım seylere uzanmıyorum:P sonradan mor olmuyorum.. gercı cuzdanından bısı cıkamdan bısılerı almak yanı anlıkta olsa eglencelı olsa gerek:)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Facebook'ta benim de üyeliğimi iptal edeceklerdi aşırı mesajlaşma yüzünden ama bana uyarı maili geldi dikkat et diye. Size gelmedi mi?

Aymen dedi ki...

recep hilmi, üyeliğim iptal olmadı sadece mesaj blokesi oldu oda bir kaç gün sonra düzeldi. mail gelmedi.